Eindsestraat vijf dagen afgesloten

Foto:

Gemeente Dongen voert van maandag 24 tot en met vrijdag 28 november groot onderhoud uit aan de Eindsestraat. Tijdens de werkzaamheden is de Eindsestraat buiten de bebouwde kom – vanaf huisnummer 82 tot aan de t-splitsing nabij de Vierbundersweg – in beide richtingen afgesloten. Doorgaand gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid. 

De Eindsestraat krijgt een nieuwe asfaltdeklaag en de bermen worden verlaagd. Op het nieuwe asfalt brengt de gemeente nieuwe belijning aan, passend bij de toegestane snelheid van 60 kilometer per uur. Daarmee wordt afgeweken van het geactualiseerde verkeersbeleidsplan. In dit plan staat het voornemen om de snelheid op de Eindsestraat buiten de bebouwde kom te verhogen naar 80 kilometer per uur. Het college van burgemeester en wethouders heeft uit veiligheidsoverwegingen besloten de huidige snelheid te handhaven.
Bereikbaarheid woningen en bedrijfspanden
Tijdens de werkzaamheden zijn de woningen en de bedrijfspanden beperkt bereikbaar. Op tijden dat er asfalt wordt aangebracht, is de rijbaan tijdelijk buiten gebruik. Die tijd is nodig om het asfalt te laten afkoelen. De aannemer maakt met bewoners en ondernemers afspraken over de bereikbaarheid van hun woning/pand. 
Periode afsluiting
De werkzaamheden hebben plaats van maandagochtend 24 november 07.30 uur tot en met vrijdagmiddag 28 november, 16.00 uur. Blij slechte weersomstandigheden, zoals vorst of hevige regenval, stelt de gemeente de werkzaamheden uit.
Omleiding
Voor doorgaand gemotoriseerd verkeer is tijdens de werkzaamheden een omleiding van kracht. Bromfietsers en fietsers kunnen gewoon gebruikmaken van het fietspad aan de Eindsestraat.
Tijdelijke bushaltes
In verband met de omleiding rijdt Veolia van 24 tot en met 28 november een gewijzigde busroute. De bushaltes aan de Eindsestraat, de Mgr. Nolenslaan en de  Min. Goselinglaan vervallen tijdelijk. Er komen tijdelijke bushaltes aan de Procureurweg (bij VV Dongen) en op de Heibloemstraat ter hoogte van hotel-restaurant de Moerse Hoeve. Veolia informeert de busreizigers via publicaties in de bushaltes.  
Meer informatie
Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met de heer Ruud Jansen, team Realisatie en Beheer, telefoon 14 0162 (algemeen nummer), e-mail: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen