Dongens Kinderlintje 2014 wordt niet uitgereikt

Vanwege gebrek aan geschikte nominaties heeft het college besloten dit jaar geen Kinderlintjes uit te reiken. Op donderdag 20 november zouden burgemeester René van Diessen en wethouder Bea van Beers voor de 7e keer de Kinderlintjes uit gaan reiken aan kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar die iets bijzonders hebben gedaan. 

“Er zijn dit jaar helaas maar 4 aanmeldingen binnen gekomen bij de gemeente Dongen. Deze vier aanmeldingen gingen ook nog eens allemaal over hetzelfde onderwerp. Een onderwerp waarvoor we het afgelopen jaar ook al een Kinderlintje hebben uitgereikt. Omdat het Kinderlintje toch moet draaien om hele bijzondere en met name in deze, hele unieke acties of gebeurtenissen zien we dit jaar van de uitreiking af. We zijn van mening dat we alleen op die manier het Kinderlintje in Dongen zo bijzonder kunnen houden zoals het van oorsprong bedoeld is”, aldus wethouder Bea van Beers.
Over een andere boeg
Landelijk worden er in naam van de Koning jaarlijks lintjes uitgereikt aan volwassenen. In Dongen waren er de afgelopen jaren de Kinderlintjes. Maar een groep die hierbij altijd buiten de boot viel is de groep van jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. De gemeente Dongen gaat op korte termijn met jongerenwerk van Contourdetwern om tafel om de mogelijkheden te bespreken hoe we juist voor deze groep jongeren iets kunnen betekenen. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen