Johan Nieuwenhuizen winnaar 16e driebandentoernooi kleine tafel BV De Koude Tap.

Foto:

Afgelopen zondag 26 maart is de finale gespeeld van het 16e driebandentoernooi kleine tafel, georganiseerd door BV De Koude Tap.

Onder grote belangstelling werden de wedstrijden volgens het AV systeem gespeeld om er voor zorg te dragen dat de laatste partijen echte finalepartijen werden. Hierin is de organisatie ook uitstekend geslaagd. De torenhoge favoriet Leo vd Broek uit Waalwijk was als eerste uit de halve finales gekomen en was daardoor “beschermd” en hoefde pas in de derde partij te spelen.

In de eerste partij vd middag gaf Johan Nieuwenhuizen al direct zijn visitekaartje af door Dick van Zwietering uit Waspik gedecideerd terug te wijzen en de partij in 11 beurten uit te maken met daarin een mooie serie van 3. De tweede partij tussen Arie Chabot en Chiel Rosenbrand werd door laatstgenoemde in 12 beurten gewonnen. Hierna kwam dus Leo vd Broek aan de tafel voor zijn eerste partij tegen Dick van Zwietering, Dick trok aan het langste eind en won de partij in 18 beurten. Toen Johan vd Nieuwenhuizen ook zijn tweede partij tegen Arie Chabot winnend wist af te sluiten werd al duidelijk dat dat Johan hoge ogen ging gooien.

Chiel Rosenbrand won ook zijn tweede partij tegen Leo vd Broek en had hier slechts 10 beurten voor nodig waardoor ook Chiel dus zijn visitekaartje afgaf. De partijen hierna hadden als uiteindelijk resultaat dat de laatste partij van deze middag zou bepalen wie als winnaar van het toernooi gekroond zou worden. Chiel had 4 punten en Johan 6, bij winst van Chiel zou er een barrage partij volgen maar ook in deze partij liet Johan zien een waardig kampioen te zijn. Chiel kwam slechts 1 carambole tekort en sneuvelde in het zicht van de haven in 11 beurten waardoor het eindresultaat na deze partij duidelijk was en Johan dus al zijn partijen in winst had omgezet en hierdoor als kampioen werd uitgeroepen.

Direct na de finale was er een spetterend optreden van de plaatselijke artiest Twan Lijten en zorgde DJ Maarten voor een heel gezellige afterparty. Na het optreden van Twan Lijten volgde de prijsuitreiking waarin de Chen en Jin werden bedankt voor het beschikbaar stellen van het materiaal en de goede zorgen tijdens de poulewedstrijden en de finales.
Op de foto ontbreekt Leo van den Broek

Onderstaand de resultaten van deze enerverende finale

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen