Buurtmoestuin “Glorieux” zoekt hulp 

Foto: NL Doet ! 2022 / Danique Quirijnen

In Februari 2022 sloeg een klein groepje vrijwilligers, onder begeleiding van Contour deTwern, de handen in elkaar om een buurtmoestuin op te starten. Met alle medewerking van de eigenaar van park ‘Glorieux” zou de oude moestuin van de voormalige Broeders in oude glorie hersteld worden. En dit is gelukt ! Met een vliegende start tijdens NL Doet! in maart afgelopen jaar heeft een grote groep extra vrijwilligers zich éénmalig aangemeld om de toegewezen grond “moestuin klaar” te maken.

Ook dit jaar heeft Buurtmoestuin “Glorieux” zich aangemeld bij NL Doet! Vind je het ook leuk om in de tuin te werken of zelf groente te kweken en lijkt het je leuk om dit ontspannen met gelijkgestemden te doen ? Meld je dan ook aan via deze link : https://www.nldoet.nl/activiteit/klussen-bij-buurtmoestuin-glorieux Of kom spontaan even langs.

Voor de diverse werkzaamheden tijdens NL Doet! op zaterdag 11 maart zoekt de Buurtmoestuin nog diverse materialen, waaronder materiaal om een overkapping te bouwen.

  • Stoeptegels 30×30 (+/- 100 stuks)
  • Hout en balkwerk. Balk 45×45 bijvoorbeeld.
  • Golfplaten.
  • Wit zand
  • Kleine raamkozijnen incl. glas
  • Dakgoten of regentonnen.
  • PVC pijpen

Bent u nu aan het verbouwen, of gaat u een nieuwe schutting plaatsen ? Wellicht kan de Buurtmoestuin uw “afvalmaterialen” goed gebruiken! Voor meer informatie of het aanbieden van materialen kunt u contact opnemen via mail: [email protected]

Heb je nu geen groene vingers, maar vind je klussen erg leuk ? Ook dan zoeken we collega’s ! In en rondom de moestuin is er altijd wel wat te onderhouden of te vervangen.

Foto’s: NL Doet ! 2022 / Danique Quirijnen

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen