Geslaagd jubileumconcert Nederpopkoor ‘Zonder Noten’

Foto:

Afgelopen zaterdag was het zover. Het jubilerende Nederpopkoor Zonder Noten vierde in de theaterzaal van De Cammeleur haar 12 ½-jarig jubileum met maar liefst twee uitvoeringen van hun show “Rondje Nederland”.

In de middag werd de show al een keer opgevoerd voor een enthousiast publiek. In de avond was de zaal zelfs volledig uitverkocht!

Na bijna 2 jaar voorbereiding was het zaterdag dan eindelijk tijd om te laten zien waar het koor zo hard aan heeft gewerkt. Het publiek werd getrakteerd op een wervelende show met zang en dans. Uit bijna iedere provincie is een lied ten gehore gebracht. En dat betekende dat ze kriskras door het land gingen. Van Zuid-Holland (“Dominique” van Anouk) via Noord-Brabant (“De Weg” van Guus Meeuwis) naar het hoge noorden (“Wêr bisto” van Twarres). Ook voor het zingen in het Drents of Limburgs werd de hand niet omgedraaid. Mooie nostalgische nummers zoals “Het Dorp” maar ook wat recentere nummers zoals “Oceaan” van Racoon.

De stralende dames werden begeleid door een gelegenheidsband van vier personen. De band en de dames werden door hun zeer enthousiaste dirigent Ralf van Dorst aangespoord om het beste uit zichzelf te halen. Ook was er veel aandacht besteed aan het instuderen van choreografie en het decor zat ingenieus in elkaar. Prachtig in al zijn eenvoud! Naast de verrassende vertolkingen door het koor, werden er ook nog solo’s gezongen door Ralf van Dorst en Maartje Lodewijks, die normaal het koor op gitaar begeleidt. Verder was er ook plaats voor dans door het Kunstpodium en een groep kinderen van koorleden. Al met al was het een zeer geslaagde show. Het publiek en zeker ook de koorleden gingen met een grote glimlach op hun gezicht huiswaarts. Als je er niet bij was, dan heb je zeker wat gemist. We kijken uit naar een volgende show!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen