Spannende Van den Noort Atledo Cross (met fotoreportage)

Meer dan 400 deelnemers, een zwaar maar mooi en afwisselend parkoers en een strakke organisatie zorgden ervoor dat de Van den Noort Atledo Cross volgens veel lopers de mooiste cross van de regio is. Met als kers op de taart de overwinning van onze senioren en masters in het verenigingsklassement van het Global-e Crosscircuit Midden-Brabant en een prachtige tweede plaats voor onze pupillen en junioren.

De 33e versie van de Atledo Cross was ook een debuut. In het jubileumjaar van Atledo (in september wordt Atledo 35 jaar) kreeg de cross een naamgever met Van den Noort afvalinzameling en recycling. Zondag 19 februari was de Woeste Zee in de Duiventoren veranderd in een wedstrijdarena waar vele grote wedstrijdlopen jaloers op zijn. Als dan ook nog de weersomstandigheden meespelen dan zijn alle ingrediënten aanwezig voor een prachtige wedstrijd.

Een goed georganiseerd strak programma werd om half 11 afgetrapt door de jongste pupillen en rond de klok van één uur sloten de mannen af. Bij de laatste cross van Regio 13 werd niet alleen gestreden om de dagwinst, maar ook om winst en ereplaatsen in de individuele en verenigingsklassementen van het crosscircuit en last, but zeker not least, om het clubkampioenschap van Atledo.

Eremetaal was er voor maar liefst elf Atledo-ers en een gastlid (Brik van Dusseldorp won na een spannend gevecht bij de jongens C-junioren). Goud was er voor Lucas Rutjes bij de jongens B-pupillen, voor Nieke Westerveen bij de meisjes B-pupillen, voor Anne de Jong na een tactische race bij de meisjes D-junioren, voor Ard-Jan Moerdijk bij de masters op de korte cross en voor good-old Ad de Jong bij de mannen masters 65+. Een zilveren plak werd in de wacht gesleept door Anouk Rutjes bij de meisjes C-pupillen, Eva den Boer bij de meisjes B-pupillen, Reyno Minkels achter een heel snelle winnaar bij de jongens A-pupillen, Colin Bressers bij de VB-atleten en Martin Kerkvliet bij de mannen masters 35+. Tenslotte kreeg Jaïr van Winkel bij de jongens B-junioren een bronzen medaille omgehangen. Mooi om te constateren dat meer dan de helft van de medailles dus voor onze jeugd was. Dat is wel eens anders geweest.

En waar Colin Bekers de afgelopen crossen vaak met overmacht won, hoefde Wesley van der Gouw zondag maar zes seconden toe te geven (waarbij moet worden aangetekend dat Bekers de wedstrijd als onderdeel van een test van 29 kilometer liep). Van der Gouw pakte daarmee de overwinning bij de senioren, met daarachter Lauran Beijens en Huub Maas. Bekers werd eerste bij de mannen masters 35+. Bij de vrouwen was het zoals verwacht Marjon van der Wansem die met overmacht naar de winst liep, voor Hester Lingsma en Elke Wouters. Marjon de Kok won bij de vrouwen masters 35+ en Sandra Hofmans-Laros bij de vrouwen masters 45+ en beiden gaven maar weinig op de jongere senioren toe.

Naast de eerste en de tweede plaats in de verenigingsklassementen bij de senioren/masters en de pupillen/junioren waren er ook nog individuele podiumplaatsen in de eindklassementen. Anouk Rutjes werd overall derde van de regio, Lucas Rutjes was de beste, Nieke Westerveen en Eva den Boer werden eerste en tweede in hun categorie, Anne de Jong was de beste D-juniore, Martijn Flipsen greep het zilver bij de mannen senioren net als Ad de Jong bij de masters 65+ en Colin Bressers ten slotte werd derde bij de VB-atleten. De vele ereplaatsen, waaronder die van Reyno Minkels als vierde, mogen daarbij niet onvermeld blijven.

Een mooie afsluiting van het crossseizoen. De lopers gaan zich nu voorbereiden op het wegseizoen, dat traditiegetrouw op carnavalszaterdag wordt afgetrapt met de Kruikenloop van de Tilburg Road Runners. De atleten kijken uit naar het baanseizoen.

Bekijk een fotoreportage van fotograaf Kees Laurijsen in de fotoserie bovenaan dit artikel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen