Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto:

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart wordt in de periode van maart tot en met juni de 27ste editie van het driebandentoernooi voor de kleine tafel gehouden. Via de mail zijn al diverse inschrijvingen binnen gekomen. Toch blijft het aantal aanmeldingen achter bij de verwachtingen.

De organisatie hoopt daarom dat er deze week nog verschillende aanmeldingen zullen volgen. Dan kan er ook dit jaar weer een volwaardigtoernooi worden gehouden. Het doet dan ook een beroep op de biljartliefhebbers om zich allsnog in te schrijven. Hierdoor kan het evenement met een rijke traditie ook dit jaar weer een vervolg krijgen. Er wordt gespeeld volgens het poule-systeem met na-beurt op een kleine tafel (2.30 m.). De eerste prijs in bedraagt € 150,-. Er zijn liefst zes geldprijzen. Inschrijven kan bij sportcafé-zaal ’t Vaartje, Vaartweg 137, 5106 NC te Dongen-Vaart. Telefoonnummer 0162-312275. Ook kun je daar terecht voor verdere informatie. Voorts kun je je ook aanmelden via de website: http://hetvaartje.com/inschrijvenbspdv/. Tevens is daar nadere informatie te vinden.

Biljartsport Districtscompetitie driebanden-groot
Mooie winst Hazenberg De Moer
In Waalwijk won team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen met 26-29 van team Nooit Volleerd. Embert Broekhoven was de enige die verloor. Hij kwam slechts één luttele carambole te kort. Hij kwam bovendien uit op het verdienstelijke gemiddelde van 0.476. Bovendien maakte hij een schitterende serie van zeven. Theo Laros speelde in geen gedegen partij gelijk. Kopman Charles Mekes pakte als enige de winst. Met het moyenne van 0.740 gaf hij zijn opponent geen kans. Hij maakte voorts een mooie reeks van vijf caramboles. Door dit resultaat is team Hazenberg opgerukt naar de vierde plaats.

Verlies ’t Vaartje
In St-Willibrord verloor team ’t Vaartje met 27-20 van ’t Pleintje. Henk Smolders junior en Ad Smolders liepen beiden tegen verlies aan. Ad kreeg ook maar 34 beurten. De eer werd gered door vader Henk Smolders senior. Henk pakte de winst in maar 43 beurten. Hij kwam uit op 0.348. Henk senior behaalde net zoveel punten als zijn beide zoons samen.

Verlies De Hoef
In sportcafé ’t Vaartje verloor team De Hoef met 22-29 van team Z.B.G.G. uit Hoeven. De enige winstpartij kwam op naam van Mark Vos. In een gedegen partij pakte hij de winst. Rob Schaap gaf uitstekend partij, maar moest toch capituleren. Hij kwam slechts vier caramboles te kort. Geer v.d. Sande kreeg weinig kans. Zijn tegenstander was al na 37 beurten bij de finish.

Verlies De Posterij
In Roosendaal verloor team De Posterij nipt met 26-24 van team De Distel. Piet Vissers pakte als enige de winst. Piet had maar 44 beurten nodig om de finish te halen. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.522. Bart de Wijs gaf goed partij maar kwam aan de meet nog vier caramboles te kort. Patrick Schrijver werd in 41 beurten afgetroefd. Hij maakte nog wel een degelijke serie van vier.

Biljartsport- districtscompetitie driebanden-klein:
Volle winst De Posterij
In Sprang-Capelle pakte team De Posterij de volle winst tegen H.M.S. met 22-30. Piet Vissers won in maar 42 beurten met het prachtige gemiddelde van 0.738. Patrick Schrijver had zelfs nog een beurt minder nodig. Hij kwam uit op 0.707.Bart de Wjs was de man van de wedstrijd. In slechts 34 beurten sprintte hij naar de finish. Hij kwam uit op het formidabele gemiddelde van 0.852. Hij maakte bovendien net als Piet een fraaie serie van vier. Door dit resultaat bedraagt het verschil met de koploper nog maar zeven punten. Er zijn nog drie wedstrijden te spelen.

Nipt verlies AK Deur & Interieur
In Raamsonksveer verloor team AK-nipt met 29-28 van team ’t Sandoel. In een slepende partij verloor Edwin Ligtenberg. Hij kwam maar twee caramboles te kort. Erwin Ligtenberg speelde gelijk in maar 41 beurten. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0463. Vader Jan Ligtenberg pakte de winst in eveneens maar 41 beurten. Jan zette het voortreffelijke gemiddelde van 0.658 neer. Hij maakte ook nog een prachtige serie van vier. Met dit resultaat handhaaft team AK zich in de middenmoot.

Aankondigingen
Biljartsport districtscompetitie driebanden-groot:
Hazenberg en ’t Vaartje thuis
Op dinsdagavond 7 maart spelen de teams Hazenberg de Moer Bestrating & Grondwerkzaamheden en team sportcafé ’t Vaartje een thuiswedstrijd. Het zijn wedstrijden in het kader van de districtscompetitie driebanden-groot van het district Midden-Brabant. Team Hazenberg speelt tegen Team 013 uit Tilburg. Er is team Hazenberg alles aangelegen om de hoge positie op de ranglijst te handhaven. Team Hazenberg bestaat uit Charles Mekes, Embert Broekhoven en Theo Laros. Team ’t Vaartje speelt op deze avond tegen teamDe Distel uit Roosendaal. Team ‘t Vaartje bestaat uit Ad Smolders, Henk Smolders jr. en Henk Smolders sr. De wedstrijden in sportcafé ’t Vaartje beginnen om 19.30 uur.

Biljartsport: districtscompetitie driebanden-klein:
AK Deur & Interieur thuis
Op dinsdagavond 7 maart speelt team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel een thuiswedstrijd. Het betreft een wedstrijd in de competitie van het district Midden-Brabant in de spelsoort driebanden-klein (B2). In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart wordt de strijd aangebonden met teamDe Eekhoorn uit Oosterhout. Het belooft een moeilijke opgave te worden, want dit team staat momenteel tweede in het klassement. Het vaste team bestaat uit Jan, Johan, Edwin en Erwin Ligtenberg en Jos Hamers. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

Team De Posterij thuis
Op dinsdagavond 7 maart speelt team De Posterij een thuiswedstrijd. Het moet het dan opnemen tegen Dorpszicht uit Dorst. Het betreft een wedstrijd in de competitie van het district Midden-Brabant in de spelsoort driebanden-klein (B1). Het wordt een spannend duel, omdat de nummer twee tegen de nummer drie speelt. Team De Posterij bestaat uit Piet Vissers, Bart de Wijs, Patrick Schrijver en Piet Kamp. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartjebegint om 19.30 uur

Biljartsport Landelijke vierde divisie:
SunControls thuis
Op woensdagavond 8 maart speelt team Suncontrols Tilburg in sportcafé ’t Vaartje tegen team Setpoint uit Tilburg. Team SunControls heeft de punten nodig om zich te handhaven in de middenmoot. Team SunControls bestaat uit Stephan van den Hooff, Gerard Gabriëls, Anton Smulders, Anja Verbogt en Jos Hamers. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 20.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen