Patrick van Eijnatten geslaagd zwarte band Karate-Do

Foto:

Op zondag 14 december j.l.. werden er te Leersum de landelijke Dan examens afgenomen onder auspiciën van de KBN, Karate-do bond Nederland. Patrick van Eijnatten van van Gils Sport is meer dan een jaar bezig geweest om zich optimaal voor te bereiden op dit pittige examen, dit samen met zijn karate partner Michael Smeets die als partner op verschillende onderdelen van het examen heeft geholpen. Samen met 12 andere kandidaten stond Patrick voor de examencommissie.

Patrick had zijn oefenstof goed in getraind, echter door zichzelf met een vlijmscherp mes op zijn werk, de avond ervoor, te verwonden werd het toch nog lastig. Toen het examen begon met het onderdeel Kihon, een serie van stoten en schoppen in beweging, was het toch even lastig om met een gewonde vinger een goed ritme op te pakken en de pijn te verbijten.                                                                                          
Hierna was het onderdeel Kata, schijngevecht, aan de beurt. En als laatste oefeningen moest hij met zijn partner de vastgestelde gevechtsoefeningen demonstreren en een karate-do demonstratie geven, genaamd Enbu. Na een examen van ruim een uur hadden alle kandidaten het examen erop zitten Toen wachten op de uitslag en dat bleek een geslaagd Ie Dan examen te zijn. Patrick was geslaagd voor zijn Ie Dan en mocht uit handen van de voorzitter van de graden commissie zijn meestergraad vol trots in ontvangst nemen. Met dank aan Michel Smeets die al die tijd samen met hem heeft getraind om tot dit geweldige resultaat te komen. Op de foto in het midden Patrick van Eijnatten en links en rechts 2 leden van de Graden commissie.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen