VV Dongen naar winst in laatste seconde

Foto:

Het kleine hupje van trainer Ron Timmers na het eindsignaal van scheidsrechter van Grunsven verraadt de opluchting bij alles wat Dongen lief is: VV Dongen wint met 3-2 van Schijndel na een 0-2 achterstand. Helden van de enerverende middag waren Robbert Mutzers en Jan Gerrits jr.

Op alle fronten liet VV Dongen in het duel tegen het matige Schijndel zien dat het de betere ploeg was, maar vergat in de organisatie een aantal basisprincipes. Druk zetten op een elftal wordt normaliter gedaan door het hele elftal en dat was precies waar het verdedigend bij VV Dongen aan ontbrak in de eerste fase van de wedstrijd, Al na 2 minuten kreeg VV Dongen de kans om de score te openen via Remon Koenen, maar het vizier van de uitblinkende rechtsbuiten stond niet op scherp en zijn gemiste kans zou typeend worden voor de rest van de wedstrijd. 
Schijndel had met de gebroeders van Egmond en spits van Eck voldoende kwaliteit in huis om te vertrouwen op de counter. De ploeg uit Oost-Brabant  (als een na laatste geklasseerd) was naar Dongen gekomen om met een punt uit het strijdgewoel te ontsnappen.  Nog voor rust wisten de mannen uit Schijndel met 0-2 voor te komen door twee fantastische doelpunten van spits Dirk van Eck. Beide keren liep hij met speels gemak door de VV Dongen defensie waar het een en ander niet goed op zijn plaats stond. 
Dat was voor de eerste keer in de 11e minuut. Schijndel meldde zich voor de aan het front en het was meteen raak. Een lange bal vanuit de Schijndel verdediging werd niet goed ingeschat door de VV Dongen-centrumverdedigers van der Stappen en Rosalia, waardoor de razendsnelle spits van Eck vrije loop kreeg op keeper Jamil Kools. Van Eck liet het buitenkansje niet onbenut en schoot met een halfhoog schot binnen. (0-1). VV Dongen voelde de druk en trachtte op allerlei manieren het tij te keren. Een combinatie tussen Koenen, Wouters en spits Kolkert eindigde in schoonheid. Paul van Zon probeerde het met een afstandschot. Uiteindelijk gaven alle voorzetten vanaf de buitenkanten niet het gewenste resultaat. Redelijk gefrustreerd ging VV Dongen rusten. 
Dat het geluk niet meezat werd geïllustreerd door de blessure die Jan Gerrits jr. opliep tijdens een van de vele mannelijke duels. Bij een van deze schoot zijn pink van uit de kom en moest er om een dokter gevraagd worden om de boel te zetten. Tijdens de rust deed de dokter zijn werk en speelde Jan Gerrits jr de wedstrijd in zijn geheel uit, Een prestatie op zichzelf. In de voorhoede worstelde linksbuiten Robbert Mutzers met zijn directe tegenstander en werd de rugdekking bij Schijndel continue ingevuld. Mutzers leek aan banden gelegd, maar blek in de slotfase van onschatbare waarde,Voor zijn ultieme moment wist VV Dongen binnen 10 minuten na rust de stand recht te trekken. 
Eerst was het linksback van Zon, die een actie aan de rechterkant van het veld op waarde inschatte. Kolkert wist zich met een fraaie voetbeweging vrij te spelen  en behield daarna het overzicht door de  opgekomen van Zon in stelling te brengen. De gretige verdediger dacht niet na en schoot de bal snoeihard binnen. (1-2) . Nog geen 5 minuten later was het Kolkert zelf, die uit een 1 op 1 situatie keeper Schevers het nakijken gaf. Hij veroverde de bal binnen  het strafschopgebied en knalde meedogenloos de gelijkmaker binnen. (2-2)
VV Dongen zou genoeg tijd hebben om de 3 punten in Dongen te houden. 
Schijndel daarentegen kwam voor een punt en zette alles op alles om niet verder in de penarie geduwd te worden. Onbegrijpelijk was het derhalve voor de neutrale toeschouwer dat trainer Brands zijn beste speler van het veld haalde. Van Eck, maker van twee doelpunten werd gewisseld voor een andere aanvaller, Tuihof. De trap van van Eck op de kleedkamerdeur was tot ver in de omgeving te horen. In de 67e minuut waren hij en van Egmond verantwoordelijk geweest voor een kans op het doel van VV Dongen 
Dat Jamil  Kools redding wist te brengen was voor de vele Dongen supporters een opluchting. In totaal wist het team uit Schijndel 5 keer voor het doel van Dongen te verschijnen en dit alle keren uit een messcherpe counter. Daartegenover probeerde VV Dongen het tij te keren door stevige duels aan te gaan en door het tempo hoog te houden, 
Lang leek het erop dat VV Dongen de Schijndelse muur niet kon slechten. Robert Mutzers wilde al de hele wedstrijd zijn man aan buitenkant passeren. Hij kreeg het niet voor elkaar, totdat hij zijn eerste actie naar binnen maakte. Een opgelegde kan op nog geen een meter voor het doel kon hij niet binnenschieten. Iedereen was er van overtuigd dat dit het laatste wapenfeit van VV Dongen zou zijn. Tot die memorabele 95e minuut waarin Robert Mutzers zijn waarde voor heel VV Dongen liet zien. 
Een hard ingebrachte  bal van Paul van Zon werd door Mutzers aan de rechterkant van de 16 opgepikt.  Met zijn rechtervoet controleerde hij de bal om die voor zijn linkervoet te leggen. Zijn schot duurde nog geen 1 seconde, maar het was precies genoeg om de 3 punten terecht in Dongen te houden .
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen