Op weg naar het OPF: ook de kids hoeven zich niet te vervelen

Foto:

De organisatie van het Oranjeparkfestival is er dit jaar weer in geslaagd om een verrassend en gevarieerd programma samen te stellen. Ook voor de kinderen is er een boordevol programma. Bekijk in dit artikel waar zij allemaal voor kunnen kiezen.

Vonk
vrijdag 26 april 21.00u-21.30u en 22.00u-22.30u Wilhelminaplein
Vonk is een nieuwe duo vuurshow met ‘Ruslan & Saar’, oprichters van MFA-Productions (Moving Fire Arts). In een artistieke sfeer van Oriëntaalse en een middeleeuwse magie, weten de artiesten je te verrassen met hun onverwachte vuurkunsten, prachtige partner acrobatie, en stijlvolle choreografie. Vonk is een hartverwarmende show waar vuurkunsten, danslifts en acrobatiek hand in hand gaan! In de show van Vonk gaan vuurkunsten, danslifts en acrobatiek hand in hand.

Defilé
zaterdag 27 april – Vertrek vanaf Mijzo-Dongepark (de Volckaert) 10.00u-10.30u
Op Koningsdag trekt weer een feestelijke stoet van versierde fietsen, steppen, bolderkarren door Dongen. Onder begeleiding van ouders, verzorgers of grootouders trekt de stoet vanaf Mijzo-Dongepark (de Volckaert) naar park Vredeoord.

De Muziekfabriek
Zaterdag 27 april – Van Strien keurslager Festivaltent 11.00u-12.00u
Koninklijke Muziekvereniging Dongen vind één ding belangrijk, Muziek maken doe je samen! Bij de vereniging leren kinderen van groep 5 t/m 7 in de Muziekbende alles over het maken van muziek en onderzoeken ze welk instrument bij hen past. Daarna kunnen ze hier les in gaan krijgen en als dit goed gaat worden ze lid van het jeugdorkest. Deze bestaat nu uit 13 jeugdleden en er komen er nog zeker 3 bij dit jaar. Het Jeugdorkest speelde 7 januari in een uitverkochte Cammeleur de voorstelling ‘De Muziekfabriek’. Heb je de voorstelling in januari gemist, dan is dit je kans om alsnog te komen kijken”: Evy en Lizzy hebben gehoord dat er in Dongen een oude fabriek staat, waar 8 jaar geleden een muziekmachine stond.Zij gaan op zoek en vinden deze. Maar doet hij het na al die jaren nog wel? En wat doet die schoonmaker nu toch weer! Kom jij kijken, luisteren en misschien nog wel helpen om de machine aan het werk te krijgen.

Voor de peuters
Zaterdag 27 april 12.30-17.00u –De Toverhoek Peuterweide
Schmincken – Knutselen met Creorama – Springkussen – Zandbak

De avonturen van Lizelore
Zaterdag 27 april 13.20u-13.40u / 14.15u-14.35u / 15.00u-15.20u – Keurslager van Strien festivaltent
Met haar wonderlijke verhalen en flamboyante uiterlijk betovert Lizelore haar publiek en neemt ze hen mee op één van haar vele avonturen. Onderweg maak je kennis met de tover-snoepen-fee, de vlinder, de pissebed, de kabouter en nog veel andere verrassende vriendjes. Begeleid door vrolijke liedjes onderzoekt Lizelore samen met haar publiek, de luchtige levenslessen om nog eens over na te denken.

Vrijmarkt
Zaterdag 27 april – Parkeerterrein Wilhelminaplein 12.30u-17.00u
Ook dit jaar is het weer mogelijk om op Koningsdag tijdens het Oranjeparkfestival (zaterdag 27 april) een plekje op de vrijmarkt te krijgen.

Brickroom
Zaterdag 27 april – Marel Festivalweide 12.30u-17.00u
Op het festival is dit jaar een heleboel LEGO te vinden in onze Brickroom. LEGO Master Marcel daagt je uit voor een ultieme test van je LEGO-vaardigheden. Durf jij de uitdaging aan? Kies tussen twee spannende opdrachten: Hangende Brick, waar je zwevende meesterwerken kunt bouwen, of de Toren Bouwwedstrijd, waar je slechts 10 minuten hebt om de hoogste toren te bouwen. Laat zien wat je kunt!

Prinsessenfeesten
Zaterdag 27 april – 12.30u-17.00u Marel Festivalweide
Hang de vlaggen en wimpels uit want koninklijk bezoek komt naar Dongen met Koningsdag! De prachtige prinses Eenhoorn en wonderschone Rapunzel zullen met Koningsdag te vinden zijn op het Oranjeparkfestival. Ontmoet deze lieve prinsessen, geef ze een dikke knuffel of ga met ze op de foto. Trek natuurlijk je allermooiste kleding aan voor dit koninklijk bezoek. Deze betoverende ontmoeting wil je niet missen!

Het Speeldoosje
Zaterdag 27 april – Marel Festivalweide 12.30u-17.30u
‘’Er was eens een meisje dat de wereld ronddanste: van de grootste kastelen tot de mooiste steden, langs alle bloemen en op alle stenen, van de diepste bossen tot het circus in Parijs. Haar rode laarsjes met gouden veters stapten en sprongen overal, dag en nacht danste ze door. Op een dag werd ze zó moe, dat ze voor eeuwig in slaap viel. Tenminste.. totdat de oude circusdirecteur een speeldoosje in elkaar timmerde: een magisch speeldoosje. Hij zette het meisje op het doosje, en wanneer de muziek begint te spelen..’’ Kijk, ze danst! Het Speeldoosje is een verhalende dans act waarbij het sprookje tot leven komt. Al draaiend op een sokkel, als een poppetje in een muziekdoosje, ontwaakt het Parijse meisje en danst ze haar rokken nog ronder en blozende wangen nog roder. Voor even danst zij, zolang de klanken klinken uit het doosje, tot ze gaapt, zich uitrekt, en weer tevreden slaapt als een roosje

En dit is er ook nog
Zaterdag 27 april 12.30u-17.00u – Marel Festivalweide

  • Klimwand en attracties
  • MINI play-back
  • Park to Play – GamesXL

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen