Peiling naamgeving MFA door GfK

buitenaanzicht vanaf de Hoge Ham
buitenaanzicht vanaf de Hoge Ham
Foto: Architect Coen Smits, KDV Architectuur, Eindhoven. In samenwerking met BMV, Complan en BPEM

De peiling naar de naamgeving van de nieuw te bouwen Multi Functionele Accommodatie (MFA), zal worden gehouden door onderzoeksbureau GfK. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders vandaag besloten. Iedereen vanaf 13 jaar kan meedoen, dit is wettelijk de minimale leeftijd voor zelfstandige deelname.

Het onderzoek wordt digitaal gehouden. Inwoners die moeite hebben met het gebruik van internet, kunnen telefonisch contact opnemen met GfK. Een medewerker van de helpdesk loopt dan mondeling het onderzoek door met de beller. Ook het Inwonerpanel (ruim 500 leden) wordt bij het onderzoek betrokken.

Keuze
Deelnemers wordt gevraagd een keuze te maken tussen twee namen. De oude, vertrouwde naam De Cammeleur, waarvoor de initiatiefgroep Behoud Naam Cammeleur zich sterk maakt. Of de nieuwe naam ‘bij Van Dongen’, die de voorkeur heeft van de MFA-partners DonckHuys, KunstPodium, Theek5, ContourdeTwern. Zij vinden het belangrijk om als nieuwe organisatie in een nieuw gebouw te beginnen met een nieuwe naam die past bij het nieuwe concept.

Tijdspad
De komende weken staan in het teken van voorbereiding. GfK krijgt informatie van de betrokken partijen en zorgt voor de teksten en vormgeving van het onderzoek. Daarna heeft de technische implementatie plaats. Medio maart wordt het onderzoek opengesteld. Na ruim twee weken (met daarin opgenomen twee weekeinden) wordt het onderzoek gesloten.

Publiciteit
Aan lokale en regionale media wordt gevraagd om publiciteit te geven aan het onderzoek en de mogelijkheid tot deelname. Dat zal ook gebeuren via de social media en de Informatiekrant van de gemeente Dongen. Dan wordt precies duidelijk gemaakt hoe u mee kunt doen met de peiling. Het comité en de MFA-partners kunnen de komende periode benutten om naar buiten toe aandacht te vragen voor hun standpunt over de naamgeving van de nieuw te bouwen MFA.

Einduitslag
GfK zal een einduitslag geven op basis van ‘de meeste stemmen gelden’. Het college conformeert zich aan de uitkomst van het onderzoek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen