Dames HV Dongen bekert thuis tegen landskampioen Sercodak Dalfsen

Foto:

Je wint de regiofinale en dan ga je in de achtste finale in de grote pot met de tien eredivisie teams die in de voorrondes waren vrijgeloot. Naast de Ere Divisie teams, drie 2e Divisie teams en twee 1e Divisie teams. En dan loot je een van de zwaarste tegenstanders: de herfstkampioen van Nederland: Sercodak Dalfsen. Alsof VV Dongen Ajax loot of MHC Liberty tegen Den Bosch moet.

Sercodak Dalfsen pakte deze titel door zeg maar overtuigend te winnen met 46-17 van het West-Friese SEW. Zondag 22 januari ontvangen zij concurrent VOC 1 uit Amsterdam. De wedstrijd begint i.v.m. tv opnames een uur vroeger. Een zeer beladen en belangrijke wedstrijd voor beide teams die gelijk staan aan de top van de eredivisie. De uitslag kan al bepalend zijn voor het kampioenschap en de daaropvolgende nacompetitie.

Het eerste damesteam van deze vereniging uit Dalfsen valt onder de categorie Tophandbal. Veel speelsters hebben in diverse Oranjeteams gespeeld en hebben zelfs deel uitgemaakt van de Nederlandse A-selectie. Een van de smaakmakers binnen dit team is de jonge Larissa Nusser, uit de bekende Limburgse handbalfamilie Nusser Als zij 9 februari in Dongen aantreedt is zij daags voordien net 17 jaar geworden. Zij is een van die vele talenten die naar Dalfsen verhuisde. Trainer/coach Peter Portengen hoeft binnen de handbalwereld geen intro. Deze kampioenenmaker was onlangs op de Olympische Spelen in Rio de assistent-coach van het succesvolle Nederlands handbalploeg.

Het zal voor Dongen een zware dobber worden. Winnen is een utopie. Het team van Martijn Verhagen en Geert van Meersbergen zal veel kunnen leren van deze wedstrijd. Nadere informatie over deze komende bekerwedstrijd in sporthal De Salamander volgt.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen