Kunstgras VV Dongen: wel of niet voetballen?

Foto: CC0/Public Domain

Naar aanleiding van berichtgeving afgelopen zondag door het NOS-journaal en publicaties in diverse kranten, is wederom discussie ontstaan over het veilig gebruik van kunstgrasvelden met rubberkorrels. Dat is voor de gemeente Dongen en het bestuur van VV Dongen aanleiding geweest om vandaag (maandag 28 november 2016) bij elkaar te komen voor overleg.

Daarbij is de meest actuele informatie gedeeld. De gemeente heeft vandaag opnieuw contact gezocht met de GGD. De huidige berichtgeving in de media, is voor de GGD géén aanleiding om het beleid aan te passen. De GGD houdt vast aan het standpunt dat er op kunstgrasvelden gewoon gespeeld kan worden. Daarbij wordt geadviseerd dezelfde voorzorgsmaatregelen in acht te nemen zoals vorige maand bekend gemaakt (douchen na spelen op kunstgras, schoenen buiten uitkloppen).

Gemeente Dongen en VV Dongen hebben gezamenlijk besloten vast te houden aan de lijn van de GGD, die ook door de voetbalbond KNVB wordt ondersteund. Dit in afwachting van de uitkomsten van het onderzoek van het RIVM, waartoe de minister opdracht heeft gegeven. Deze resultaten worden medio december verwacht. De Vereniging Sport en Gemeenten heeft vandaag uitvoerig contact gehad met het RIVM. Ook het RIVM heeft geen aanleiding om haar advies te wijzigen.

Onderzoek veld VV Dongen
Daarnaast is vandaag op het kunstgrasveld van VV Dongen een onderzoek ter plaatse verricht. Het betreft een zogenaamde SBR-check. Daartoe werd door gemeente en VV Dongen besloten na de eerste publicaties over mogelijk gevaar van kunstgrasvelden. Op 6 verschillende plaatsen is een monster genomen van korrels. In totaal betreft het 500 gram rubbergranulaat. Deze korrels worden de komende tijd in het laboratorium nader onderzocht. Normaal gesproken volgt na 6 tot 8 weken de uitkomst, maar gemeente en VV Dongen dringen aan op een sneller resultaat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen