Blazers Compagnie Dongen presenteert: Classic Meets Jazz

Foto: CC0/Public Domain

De Blazers Compagnie Dongen laat weer van zich horen. Op zaterdagavond 15 oktober geeft dit projectorkest een bijzonder concert in Theater Dongepark. De muzikale rode draad van deze avond is ‘Classic meets Jazz’ met onder meer een uitvoering van George Gerschwin’s meesterstuk Rhapsody in Blue. Soliste hierbij is pianiste Christianne Celis. De kaartverkoop begint op 1 september.

Tijdens dit concert gaat de Blazers Compagnie Dongen terug naar de turbulente jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw, wanneer klassieke muziek en jazz elkaar ontmoeten. Veel componisten schreven op het snijvlak van deze twee genres prachtige composities. De Blazers Compagnie zal in de gedaante van een jazzorkest onder meer de originele versie van Rhapsody in Blue (geschreven voor een klein jazzorkest en piano) van George Gershwin, Puttin on the Ritz van Irving Berlin, delen uit de Dreigroschenoper van Kurt Weill en de jazz suites van Dmitri Shostakovich ten gehore brengen. Een vleugje New Orleans Jazz zal ook niet ontbreken.

christianneHet jazzorkest staat onder leiding van dirigent Robert van Enschot. Soliste bij Rhapsody in Blue is Christianne Celis. Naast muziek door de Blazers Compagnie zal Christianne Celis tijdens het concert ook nog verschillende solowerken uitvoeren. De kaartverkoop voor dit unieke concert begint op donderdag 1 september bij BRUNA Dongen aan de Hoge Ham.

Blazers Compagnie Dongen
De Blazers Compagnie Dongen (BCD) is twee jaar geleden opgericht. Stichting Blazers Compagnie Dongen heeft ten doel het organiseren van muziekprojecten door gevorderde amateurmusici uit Dongen en de nabije omgeving voor een breed publiek in de regio. De BCD wil zich onderscheiden door het bieden van een veelzijdig en vernieuwend repertoire. De deelnemende musici worden uitgedaagd om op een hoog niveau een artistieke prestatie te leveren. De BCD zoekt daarbij naar bijzondere concertlocaties en unieke samenwerkingen met solisten en zangkoren.

bcdlogo

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen