Conor rent de Tilburg Ten Miles voor kankeronderzoek

Foto: Kees Snepvangers

Dongenaar Conor Garvey (35) komt op 4 september tijdens de Tilburg Ten Miles in actie voor de Maag Lever Darm Stichting. Zijn missie: meer geld voor kankeronderzoek. Dit doet hij door geld in te zamelen én door meer mensen bij zijn actie te betrekken. Hiervoor heeft hij hardloopteam de “wibbly wobbly wonders rennen voor kankeronderzoek” opgericht. Iedereen kan zich aansluiten, ongeacht het aantal kilometers dat je rent.

Conor is 35, Iers, getrouwd en vader van 3 kinderen. Zijn passie voor hardlopen begint in 2013, toen hij de diagnosis colitis ulcerosa (een chronische darmziekte met regelmatig terugkerende ontstekingen aan de dikke darm) kreeg. Hij was 32 jaar, had nog nooit van deze ziekte gehoord en wilde dat het weg zou gaan. Daardoor was het extra confronterend voor hem dat genezing van deze ziekte niet mogelijk is. Het enige wat hij kon doen om de ziekte onder controle te houden was zijn levensstijl aan te passen en conditie te verbeteren. Onderweg naar huis besloot hij te stoppen met roken, gezond te gaan eten en meer te gaan bewegen.

Van fanatiek roker naar fanatiek loper
Zo ontstond bij Conor het idee om te gaan hardlopen. “Ik verving mijn rookverslaving en slechte eetgewoonten door een hard te lopen en verloor 10 kilo. Ik vond nieuwe energie en terwijl mijn kinderen nog in bed liggen, ga ik er al om 6 uur uit om te rennen.” Nog steeds heeft Conor af en toe een opvlamming, maar hij gelooft dat hij met zijn nieuwe levensstijl de ziekte beter onder controle heeft en houdt. In 2014 was de Tilburg Ten Miles het eerste evenement waaraan hij meedeed. Vele evenementen volgden, ook marathons. Nu staat hij op 4 september opnieuw aan de start van de Tilburg Ten Miles en heeft zijn deelname extra betekenis gekregen. Ook al heeft hij colitis, voor Conor is darmkanker dé motivatie om in actie te komen voor de Maag Lever Darm Stichting. Door met het hardlopen geld in te zamelen kan er meer geïnvesteerd worden in kankeronderzoek. En zo kan in de toekomst worden voorkomen dat mensen een dierbare aan deze ziekte verliezen. Daar wil hij graag nog een extra rondje voor rennen.

Help Conor door zijn actie te steunen of bij zijn hardloopteam aan te sluiten. Meer informatie: www.kominactie.mlds.nl/actie/conor-garvey.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen