18e Vaartse Oldtimerdag

Foto:

Alweer voor de 18e keer organiseert Stichting Oldtimer Vrienden Club Dongen-Vaart ( O.V.C.) hun Vaartse Oldtimer dag op de eerste zondag in september. Deze dag staat weer helemaal in het teken van de meest verschillende oldtimers. Zoals auto’s, vrachtauto’s, legervoertuigen, scooters, motoren, brommers, solexen, tractoren, stationaire motors, enz.

Ook dit jaar is de locatie Dongen-Vaart met als middelpunt café-zaal ‘t Karrewiel, gelegen aan de Vaartweg 112, 5106 NE Dongen. De deelnemende voertuigen zijn van voor 1990 en de oudste dateert van ver voor de oorlog. Dat de voertuigen aan de nodige wettelijke eisen moeten voldoen spreekt voor zich. Hier hoort ook een geldige verzekering bij.

Het is iedere keer weer een lust voor het oog om te zien hoeveel mensen hun voertuig of stationaire motor koesteren om dit elk jaar in grote getallen aan de bezoekers te laten zien. Het ziet er prachtig uit. De een kiest er voor, om er alles perfect uit te laten zien, alsof het zo uit de fabriek komt, de ander vindt dat je moet laten zien dat een voertuig een werkzaam leven achter zich heeft.

Per categorie kan iedereen deelnemen aan een toertocht door het mooie Brabantse land van ongeveer 1 tot 1,5 uur. De stationaire motoren zijn van harte welkom op en bij het Tijn Verbunt plein wat daar weer speciaal voor ingericht wordt.

Een evenement als de oldtimerdag in Dongen-Vaart is uniek in z’n soort. Het gehele gebeuren wordt door een bestuur en heel veel vrijwilligers al jaren gerealiseerd en nog steeds met veel enthousiasme. De organisatie streeft elk jaar weer naar een geweldig evenement waarbij deelnemers en toeschouwers zich goed vermaken. Een ander streven is om dit evenement toegankelijk te houden voor een grote groep oldtimer liefhebbers. Mede door trouwe sponsors heeft men de kosten voor de deelnemers en bezoekers gratis weten te houden. Wat natuurlijk buiten de sponsors ook de nodige financiën binnen brengt is het enveloppenspel. Dit doen we ook al jaren en zo krijgen we tot nu toe alles rond.

De hoofdprijs is trouwens weer een prachtige oldtimer brommer en verder zijn er veel hele mooie prijzen en troostprijzen.

Ook dit jaar is er weer gelegenheid voor een kofferbakverkoop, dus als u onderdelen hebt die u niet meer nodig heeft, kunt u er misschien iemand anders blij mee maken. Daarnaast zijn er weer tal van attracties voor jong en oud. Waaronder: schminken, draaimolen, mini spoortreinen, enz., enz.

Er zal de gehele dag een spreker rond lopen, zodat u op de hoogte gehouden wordt van alles wat zich afspeelt. Op diverse plaatsen op het showterrein kan men een hapje en/of drankje nuttigen. Dus al met al weer zeer de moeite waard om een bezoek aan Dongen-Vaart te brengen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen