Rien van Wezel neemt afscheid van Biezenkring

Foto:

De vakanties van de scholen  zijn begonnen, een moment waar vaak lang naar uitgekeken wordt. Het betekent echter vaak ook afscheid van leerkrachten die gaan genieten van hun welverdiende pensioen. Zo nam Rien van Wezel na 42 jaar werkzaam te zijn geweest in het onderwijs deze week afscheid van ‘zijn’ Biezenkring. Hij deed dat op een bijzondere manier.

Al zo’n jaar of drie liep meneer Rien van “de Biezenkring” met het plan rond om zijn hele verzameling spullen aan het eind van zijn onderwijsloopbaan te verkopen voor een goed doel. Al lang voor de organisatie opgepakt werd, koos meneer Rien de Marent Nursery School als goed doel voor de opbrengst, daarnaast wilde groep 7 de andere helft doneren aan het K.W.F. Als laatste onderwijzer van de oude Kweekschool bouwde meneer Rien een heel museumcollectie op en zo zag zijn klas er ook uit. Daarnaast heeft hij vaak op het toneel gestaan als Mhr. Cactus, Eddy Wally, Frans Bauer, Jan Smit en Meat Loaf en organiseerde hij Playback Shows.

In de carnavalstijd zette hij met zijn band een kindermiddag met een show in een speciaal thema op het toneel met eigen decorstukken en verlichting met mooie effecten. Zijn kleding werd al rond Carnaval verkocht met een heel verrassende opbrengst. Zijn “museumspullen”, het aanschouwelijk materiaal waarmee je vroeger voor de klas MOEST staan, werd in een speciaal ingerichte Gambia-markt op 23 juni verkocht. De markt startte om 18.30 uur en om 19.15 uur werden enkele bijzondere items zoals een confettikanon, een volledige kano-uitrusting, een antieke duivenklok, een schoolplaat van Isings en een demokast van de glasindustrie onder de veilinghamer gebracht. Het bieden leverde een mooi strijd op tussen kooplustige bieders.

De markt bracht een geweldig bedrag in de zelf-geknutselde schatkistjes. Vooral door de inzet van zijn laatste groep 7 en een enthousiaste klassenmoeder werd de markt een knallend succes. De kraampjes met allerlei lekkere hapjes en planten van John Flora werden druk bezocht en moesten al snel “nee“ verkopen. Bij het tellen bleek al snel, dat de schattingen van de verkopers overtroffen zouden worden. Het uiteindelijk bedrag kwam op € 1012.30 Een geweldig resultaat. Dit betekent, dat er € 506,15 naar het K.W.F. gaat en eenzelfde bedrag naar de Marent Nursery School in Gambia. Dinsdag 19 juli was de overdracht van het geld aan Connie; zij wandelde en reed samen met Carla Verduin en haar zoontje Daan de zware tocht van Alp duZes. Johan van Bergen; mede-initiatiefnemer van de bouw van de school in Gambia nam het geld voor die stichting in ontvangst. Brede glimlachen waren te zien op de gezichten van alle medewerkers.

Op 12 juli feestte “de Biezenkring” op een heel bijzondere manier. Het schoolplein en de school zelf waren ingericht door instanties, die door de (onderwijs)jaren heen heel veel de aandacht trokken van meneer Rien. De Biezenkringdag was dan ook helemaal voor hem in elkaar gezet als afscheidsfeest na 42 jaar onderwijs en 16 jaar op de Biezenkring. De brandweer had een blusspel en een springkussen opgesteld en de kinderen mochten de sirenes van de brandweerwagen laten loeien en met zwaar knipgereedschap oude fietsen in stukjes happen. De politie gaf bij een patrouillewagen en de politie-bike van onze wijkagent uitleg over de taken van de politie. Een hondentrainer liet zien, dat een politiehond niet alleen betrouwbaar is tijdens zijn arrestatiewerk, maar dat de honden ook geweldige kindervrienden zijn. Meneer Rien werd aangevallen, kwam er zonder kleerscheuren vanaf en dat alles onder het vlotte commentaar van een oma van een van de kinderen. Binnen hield een verzorger van Safaripark Beekse Bergen een quiz over hoorns, geluiden en foto’s. Mad Science liet droogijs overgaan is gasbellen, die neerstreken op de haren van de kinderen. Het was voor heel de Biezenkring een geweldige feestdag, die nog lang in de herinnering van alle betrokkenen zal blijven hangen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen