Dongenaar gaat strijd aan met oplichters

Foto: Starterslift

Getriggerd door het feit dat hij zelf werd opgelicht op marktplaats, ontwikkelde Dongenaar Bas van Dorst (foto boven, derde van links) een app voor de browser die in de gaten houdt of je wordt opgelicht. Met dit idee werden Bas en zijn team  onlangs als winnaar van de Startup Days Tilburg gekozen.

De jury, bestaande uit Rene Boerema van Audax, Tommy Grein van Q-Promotions, Stefan Lanslots van Avec en Michel de Vree van Prezent Internet, was zo onder de indruk van het idee van de Dongense  ondernemer, dat ze spontaan aanboden de startup ook na de Startup Days te willen supporten. Hiermee willen zij ervoor zorgen dat Smart Protect de vaart van zijn vliegende start ook na de Startup Days kan behouden.

Eerder die dag behaalde de ondernemer ook al het RTL Nieuws met zijn idee: http://www.rtlnieuws.nl/technieuws/nederlander-bouwt-app-die-je-waarschuwt-als-je-wordt-opgelicht Na 48 uur vrijwel non-stop met hun ideeen aan de slag te zijn geweest vonden op vrijdagmiddag 8 juli de eindpitches plaats van de 8 deelnemende teams aan de Startup Days Tilburg. Door alle teams werden indrukwekkende resultaten gepresenteerd: intentieverklaringen, afspraken met grote klanten op hoofdkantoren, vele downloads en conversies op landingspagina’s en ga maar door.

De app SmartProtect is een gratis app voor de browser die bezochte webpagina’s analyseert en je waarschuwt zodra hij verdachte informatie vindt. Dat gaat op basis van drie criteria: verdachte rekeningnummers, telefoonnummers en e-mailadressen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen