Koningsdag in ’s Gravenmoer en Klein-Dongen-Vaart

Foto: RVD

In de gemeente Dongen is de viering van Koningsdag een groot evenement. Ook in de kerkdorpen ’s Gravenmoer en Klein-Dongen-Vaart wordt Koningsdag op uitbundige wijze gevierd. Het volledige progamma van de festiviteiten die daar plaatsvinden, bekijkt u hier.

Koningsdag in ’s Gravenmoer
Vorig jaar werd voor het eerst Koningsdag in ’s Gravenmoer gevierd. Ook dit jaar kunt u weer van het vertrouwde programma genieten. Ter ere van de verjaardag van Koning Willem-Alexander heeft Oranjevereniging ’s Gravenmoer weer verschillende activiteiten georganiseerd.

Om 7.00 uur zullen de herauten weer door het dorp gaan om u allen op te roepen deel te nemen aan de activiteiten.
Om 8.30 wachten de beide muziekkorpsen Euterpe en Crescendo belangstellenden op op het plein voor het voormalige gemeentehuis.
Ook om 8.30 vertrekt de kinderoptocht van verklede kinderen en/of hun versierde vervoermiddelen onder begeleiding van drumband Crescendo vanaf het Aakpark naar de dorpsplein.
De aubade begint om 9 uur, en wordt gevolgd door de kinderspelen achter de Geubel tussen 10 en 12 uur.
De vrijmarkt voor de jeugd is tussen 13.30 en 16.00 uur op het dorpsplein, waarna de dag wordt afgesloten met een barbecue die duurt tot uiterlijk 23.00 uur. Tijdens de barbecue zullen The Rhythm Cleaners, de band Duo International en DJ’s Meet the ForzZ optreden.

Oranjevereniging ‘s Gravenmoer hoopt u allen tijdens één of meerdere activiteiten op Koningsdag te ontmoeten en wil er graag met u een mooi, oranje feest van maken!
Wilt u meer informatie over de activiteiten, kijk dan eens op www.oranjevereniging-sgravenmoer.nl.

Ook Oranjevereniging ’s Gravenmoer kan altijd hulp gebruiken. Dus als u dit of volgend jaar mee wilt helpen tijdens de activiteiten of in de organisatie, bent u van harte welkom! Geeft u dan een seintje via [email protected]? Ook als u meer informatie wilt, kunt u de vereniging via dit adres bereiken.

Programma Oranje Stichting Klein-Dongen-Vaart
Op Koningsdag maandag 27 april organiseert de ORANJE STICHTING KLEIN-DONGEN-VAART weer diverse activiteiten. Ook dit jaar is het programma rond 13.30 uur afgelopen. Kom om 8.45uur met je fiets feestelijk verkleed naar sportveld “De Gaasjes”. We lopen eerst samen met P.S.V. ”De Edele Hoefjes” een rondje door  Dongen-Vaart.De route is: Vaartweg, Wildzangweg, Eksterstraat, Patrijzenweg, IJsvogelstraat, Mr Janssenweg, Wielewaalstraat, Mr. Janssenweg en via de Vaartweg weer terug naar de Gaasjes.Op het veld aangekomen hijsen 2 kinderen de vlag.

De kinderen van de basisschool gaan daarna spelletjes doen op het veld. Peuters mogen ook meedoen als er een begeleider meeloopt. Rond 11 uur is dit spelgedeelte afgelopen.

We starten rond half 12 met de wielerronde. Deze wordt voor de 46e keer georganiseerd door het Jeugdcentrum i.s.m. de Oranje Stichting. We starten met de minirace. Dit is voor de jongste kinderen die meedoen op hun driewieler, fiets met zijwieltjes, tractors e.d. Je kunt je hiervoor ’s ochtends opgeven op het sportveld of bij de wagen aan de Vaartweg ten hoogte van nr. 64-68 vanaf 11.15u. Alle activiteiten zijn gratis. Na de wielerronde gaan we naar jeugdcentrum, vaartweg 87a, Dongen-Vaart waar de kinderen kunnen spelen en/of kleuren. Tegen 13.30u volgt daar de prijsuitreiking van de wielerronde.

Omdat we rond de middag zitten met de activiteiten is er in het jeugdcentrum gelegenheid om broodjes hamburger, knakworst en kaas te kopen. Na de prijsuitreiking blijft het jeugdcentrum open. Deelname aan de activiteiten is op eigen risico. E.H.B.O. is aanwezig.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen