D66 Dongen stelt voor…Ulas Kose

Foto: Saskia Moerman

De kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 is bekend. D66 Dongen komt opnieuw met een gevarieerde lijst. De komende maanden stellen leden van de kandidatenlijst van D66 Dongen zich graag aan u voor. Dit keer aan de beurt: Ulas Kose, nummer 4 op de lijst.

Ulas woont al zijn hele leven in Dongen en is ook van plan hier nog lang te blijven. Zijn politieke ambities ontwaakten tijdens zijn ervaringen met het debatteam van het Cambreur College! Het winnen van het Brabants kampioenschap smaakte naar meer. Zo besloot hij Bestuurskunde te studeren aan de Universiteit van Tilburg. Deze periode beschrijft hij als zijn zoekfase, waarin hij meerdere stages en projecten heeft afgerond bij o.a. Rijkswaterstaat, KPMG en Tilburg University. De Master in Management werd wat verder van huis gevolgd, namelijk aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ondertussen is hij al anderhalf jaar werkzaam bij VodafoneZiggo in Utrecht als Discover Trainee, waar hij aan verschillende projecten heeft gewerkt met uitlopende thema’s van duurzaamheid tot digitalisatie.

Waarom D66?
Tijdens zijn ervaringen in het debatteam en de Bachelor Bestuurskunde was politiek een veelbesproken onderwerp. Het debatteren en denken over politiek werd een échte hobby. Ulas kwam erachter dat hij ideologisch niet heel sterk links of rechts is, en tegelijk vindt hij dat overigens een beetje ouderwetse gedachte. “Tegenwoordig zijn er dusdanig complexe kwesties die zich niet beperken tot onze landsgrenzen of ideologie en vragen om pragmatiek.” Hier heeft hij D66 altijd al sterk in gevonden; onderbouwd en progressief. ”Met name thema’s als digitalisering, wonen en jongerenbeleid interesseren hem, aangezien hij ook in zijn werk in aanraking is gekomen met deze thema’s. “D66, als frisse partij in Dongen, biedt hier kansen in.” Dat een gemeente als Dongen er financieel zo slecht voorstaat door jarenlang te veel schulden te maken en nauwelijks geld te reserveren voor noodzakelijke investeringen, baart Ulas grote zorgen. “D66 Dongen heeft zich vanaf haar start als een sterke oppositiepartij geprofileerd met kritische doch sterk onderbouwde argumenten. Dit geeft hoop voor een financieel gezond Dongen met een bestuurscultuur die focust op de lange termijn en het welzijn van de Dongenaar.”

Een passende woning voor iedereen
Ulas wil zich de komende vier jaar hardmaken in de raad voor voldoende woningen. “Als starter merken mijn vrienden en ik van dichtbij hoe moeilijk het is geworden om een passende en betaalbare woning te vinden in Dongen. Starters zijn daar niet de enige in, ook ouderen en alleenstaanden zijn de verliezers van de huidige oververhitte woningmarkt.” D66 Dongen wil dan ook extra aandacht voor de kwetsbare groepen op de woningmarkt, maar ook moet er voldoende rekening gehouden worden met doorstromers. Volgens Ulas is het “nu het perfect moment” om de woningproblematiek aan te pakken: “We hebben nu inzichten in Dongense woningbehoeften, locaties voor uit- en inbreiding en de politieke wilskracht. We moeten zo snel mogelijk aan de slag!” Ulas erkent dat het probleem ingewikkelder ligt dan in eerste instantie lijkt. Veel Dongenaren besluiten gelukkig om in onze mooie gemeente te blijven, maar het woningbehoefteonderzoek laat zien dat Dongen voornamelijk groeit door mensen die zich hier vestigen vanuit andere gemeenten. “We hebben goed zicht op waar de groei in Dongen vandaan komt en de woningbehoefte die daaruit ontstaat. De wijze les die we hier uit leren, is dat we dit probleem niet alleen als Dongen moeten oplossen, maar samen. Bijvoorbeeld door goede controle te houden op het Verstedelijkingsakkoord Breda – Tilburg, zodat Dongense belangen hierin vertegenwoordigd worden.” aldus Ulas.

Naast voorstellen in de krant gaan de kandidaten ook graag met u in gesprek. Ook in 2022 staan we iedere laatste zaterdag van de maand op het looiersplein, zolang de corona-maatregelen dat toe laten.

Bent u benieuwd naar onze complete lijst? Kijk dan op dongen.d66.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen