DVVC Jeugdteams knallen weekend binnen

Het nieuwe seizoen is nu echt begonnen. Bijna alle jeugdteams kwamen afgelopen zaterdag in actie.

Voor sommigen was het wennen; het vroege tijdstip, een nieuw team, een tegenstander die ze vorig seizoen nog niet gezien hadden, nieuwe regels (want voor het eerst groot veld bijvoorbeeld), een Knock-Out Systeem voor de KNVB-beker, weer volop meegereisde fans langs de lijn en ga zo maar door.

Alle teams deden hun uiterste best, sommige overklaste de tegenstanders, andere hadden meer moeite en bleven net overeind, of net niet. Maar een ding was zeker: Het voetbalplezier is dubbel en dwars terug.

JO9-1 “Talentinos”
De JO9 toog naar Sprang-Capelle om aan te treden tegen SSC’55. Al snel was duidelijk dat het DVVC-team een sterk team was. Met SSC-trainer werd dan ook afgesproken dat zij met een extra speler mochten voetballen. Het hield de GroenWitte niet tegen te scoren en te scoren. Om het spel nog enigszins leuk te houden werden enkele speelminuten van “de kwarten” afgesnoept, 4×7 ipv 4×10. Maar de DVVC-ers denderden maar door. Ook de wissel van de JO9 sterspeler voor een meegereisde JO7 speler maakte voor de scoringsdrang niets uit. De gastheren kwamen niet aan scoren toe, maar incasseerde zelf wel 16 tegengoals.
Eindstand: 0-16

De JO10-1 Talenten van de Academie
Een uitwedstrijd op een overvol JEKA-complex. Een grote vereniging met maar liefst 11 stuks JO10 teams. Als je dan als enige JO10 team (vandaar JO10-1!) van een vereniging tegen “het 2e” team van een vereniging speelt, zou je dat wel eens zenuwachtig kunnen maken. Zo niet de kanjers van DVVC! Vanaf het begin hadden de GroenWitte een licht overwicht en probeerde ze de tegenstander te herkennen in zijn spel. Wie zijn de verdedigers(?), de aanvallers(?), ‘gevaarlijk’(?), snel?

De doelpunten vielen voor DVVC in de goede goal en de score liep aardig op. Met een oplopende marge kon een aanwezige JO9-1 speler zijn ‘debuut’ in de JO10-1 selectie van de Academie maken. Het mooie weer, de heerlijke grasmat, sportieve, fanatiek aanmoedigende ouders, buitengewoon goed spelende en sportieve DVVC-ers maakte deze wedstrijd(dag)compleet.
Eindstand: JEKA – DVVC 1-9JO11-1 ontvangt TSV Gudok
Op het Sportpark aan de Sportlaan wordt in de morgen de ene na de andere wedstrijd gespeeld. Ondanks wat druppels af en toe heerst er een uitgelaten stemming. De thuisspelers knallen de ene na de andere bal in de touwen van de tegenstander.
Bij JO11-1 is dat niet veel anders, al moet men daar geregeld op zijn qui vive zijn, want Gudok is geenszins van plan zich als een mak schaap naar de slachtbank te laten leiden en doen regelmatig wat terug in de vorm van een tegengoal.
Gelukkig herpakken de GroenWitte zich steeds snel en blijven ze de voorsprong behouden waardoor ze aan het eind van de rit de 3 punten in de wacht slepen.
Eindstand: 8-5

JO11-2 erkent meerdere in Raamsdonk.
Eenzelfde aantal doelpunten noteerde men in Raamsdonk. Dan helaas, voor DVVC, wel ten faveure van de gastheren v.v. Raamsdonk.
Eindstand: 9-1

JO12-2 bundelt krachten
JO12-2 neemt het thuis op tegen SCO en bundelt van meet af aan zijn krachten. De jongens verrichten krachtig aanvallend werk en het enige meisje van vandaag staat als een onwrikbaar verdedigingsblok de aanvallen op de goal af te slaan. Eenieder werkt hard voor en met elkaar en allen zijn na afloop dan ook zichtbaar opgetogen en tevreden.
Eindstand: 5-1

Lakmoesproef voor JO13-1.
Met nieuwe en doorgeschoven spelers, gezamenlijk voor het eerst op groot veld … dat is wennen.  Ook voor JO13?!  De ‘oud-gedienden’ van dit team zetten nog altijd hun tegenstanders het liefst snel onder druk. Ook vandaag en al snel speelt het spel zich alleen maar op de helft van de tegenstander, TSV Gudok, af. Met spelers die de bal controleren, het overzicht behouden, het vele balbezit en snelle buitenspelers kan de tegenstander er geregeld uitgelopen worden. De afwerking is in het eerste kwartier echter vooralsnog niet geheel succesvol. Met dit spel en deze druk lijkt een doelpunt echter onvermijdelijk en wanneer die in de 16e minuut valt, valt niet lang daarna ook nummer 2 en met deze voorsprong worden de kleedkamers opgezocht voor de rust.
Na de rust eenzelfde beeld van het spel waarbij de bal van speler naar speler in het GroenWit gaat en waarbij de tegenstander nagenoeg geen kansen krijgt. Toch is er wel een verschil. Waren de doelpunten in de eerste helft spaarzaam, in de tweede helft is dat niet het geval. 6minuten na aanvang tweede helft ligt de bal voor de 3x in het doel van de gasten. Zo begint DVVC aan een doelpuntenreeks waarbij eerst vanuit een hoekschop de bal door de keeper over de doellijn wordt getikt en er vervolgens door DVVC gescoord wordt door een paar afstandsschoten en vanuit diverse spelsituaties nog een aantal keer.

Na het laatste fluitsignaal heeft de DVVC-keeper een clean sheet en staat het aantal doelpunten voor DVVC op 10. Drie punten binnen, en meteen gewerkt aan een goed doelsaldo, met deze eerste wedstrijd in de competitie. Maar belangrijker: Dit team heeft laten zien heel goed uit de voeten te kunnen op het “grote” veld.
Eindstand: 10-0

Onfortuinlijk JO14-1
JO14-1 was te gast bij UVV’40 te Ulvenhout voor hun eerste KNVB-Beker wedstrijd. De twee teams leken aan elkaar gewaagd en hielden elkaar in evenwicht. Bij het laatste fluitsignaal was de stand 2-2. In een competitieduel worden de punten dan verdeeld. Bij het Knock-Out Systeem voor de KNVB-Beker volgde nu een heuse penalty-sessie. Hierin bleek UVV’40 helaas te sterk en dat betekende het einde van het Beker-avontuur voor de GroenWitte. Kop op en focus op de volgende (competitie)wedstrijd.

Mooi roze voor dametjes MO19
Een nieuwbakken MO19 was vandaag gastvrouw voor AchillesVeen. En die kwamen in prachtig GroenWit verticaal gestreepte shirts, eender eigenlijk als die van de thuisploeg MO19 dus. De uitspelende ploeg draag normaliter zorg voor “uit”shirts (of hesjes). Helaas lagen die nog in Veen. De leidster van MO19 had al voorbereidend werk getroffen en toverde prachtig roze hesjes uit de hoge hoed. Tot groot vermaak van de ene helft van het team en tot minder kleur-enthousiasme bij de andere helft.

Het spel van de dames had er in elk geval geen invloed op. Of toch wel. Een teamgenoot was vandaag heel makkelijk te vinden.
Voorafgaande aan de wedstrijd was deze en gene er niet geheel gerust op, in het spel was dat echter niet altijd te zien. Schoten kwamen goed aan, aannames gingen nauwelijks verloren, verdediging was altijd thuis en paraat en aanvallen op het doel van de tegenstander eensgezind.
De marge bleef ruim in het voordeel van de thuisploeg en deze eerste Bekerwedstrijd werd dan ook ruim gewonnen.
Eindstand: 7-3

Kletsnatte JO23 spelers
’s Ochtends begon de dag met een zonnetje. In de loop van de morgen vielen hier en daar een paar druppels, kleine buitjes. Tijdens de wedstrijd van O23 tegen SC ’t Zand kregen de mannen de volle laag. De hemelpoorten gingen een 2-3 tal keren wagenwijd open, en binnen de kortste keren stonden 22 doorweekte jongens op het veld. Door een (communicatie)foutje en een misrekening kwam de thuisploeg binnen een kwartier op een 0-1 achterstand.

De jacht op de gelijkmaker brandde direct los, het tempo werd zo mogelijk nog verder verhoogd. De treffer kwam er nog voor de rust. De rust in het spel was echter ver te zoeken. Beide teams waren er op gebrand meer uit de strijd te halen dan een gelijk spel. Aanvallend waren de GroenWitte duidelijk de bovenliggende partij. Kansen creëren en aanzetten is mooi, afmaken is echter wel cruciaal om te scoren. Het kantelpunt kwam echter niet en de partijen gaven elkaar geen grassprietje cadeau.

Het laatste kwartier werd ongemeen spannend. Tempo en strijdvaardigheid eiste hier en daar zijn tol met pijntjes aan benen enkels. Onverhoede botsingen deden toeschouwers soms schrikken en opveren. Langs de kant werd de klok dan ook echt vooruit gekeken. Een puntenverdeling was heus zo gek nog niet.
Eindstand: 1-1