Joke Clemens ongeslagen kampioenPK Bandstoten in De Valk

Dit jaar vindt voor de 45e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats. Het toernooi wordt georganiseerd door B.V. De Valk / De Bobo’s en wordt onder auspiciën van de D.B.B. verspeeld in café de valk.

In het toernooi spelen in totaal 85 biljarters, die zijn onderverdeeld in 6 klassen. Als extra toetje spelen na afloop van het toernooi de 6 kampioenen op vrijdag 17 en zaterdag 18 april om een leuke prijzenpot in de superfinale. Vorige week werd de finale verspeeld in de 5e klasse. Alle deelnemers dienden 15 caramboles te behalen. Na voorwedstrijden in 3 poules plaatsten de beste 6 zich voor deze finale.

Onder deskundige arbitrage van Nicole van Geloven en Jan Embrechts speelden clubgenoten Ronald van Eil en Tjeu Boomaars van b.v. de herberg tegen elkaar, in 10 beurten gaf Tjeu al gelijk zijn visitekaartje af. De 2 dames die de finale wisten te bereiken, Joke Clemens van b.v. de herberg en Saskia van der Sanden, kwamen voor de eerste keer aan tafel. Joke won in 27 beurten. Christ van den Hoven, van b.v. de salamander en Jan Leemans, van b.v. de keu, speelden hierna hun 1e wedstrijd, Christ won in 25 beurten. Ronald en Joke speelde hierna remise in 28 beurten. Christ pakte ook zijn 2e winst tegen Saskia in 18 beurten. Jan bezorgde hierna Tjeu zijn eerste nederlaag dat ging in 18 beurten. De laatste wedstrijd van dag 1 ging tussen de koplopers Christ en Joke, het gelukte Joke om Christ te verslaan in 22 beurten. Na dag 1 Joke aan de leiding met 5 punten.

Op dag 2 was de arbitrage in vertrouwde handen bij Paul de Jong en Bianca van Praet. Jan en Ronald speelden als eerste tegen elkaar, in 11 beurten was Jan aan de meet. Tjeu pakte zijn 2e winst door Saskia te kloppen in 20 beurten. Christ klopte vervolgens Ronald en 22 beurten en bleef ook in de race voor de titel. Door winst op Tjeu in 22 beurten kwam Joke al uit op 7 punten, Tjeu was hierdoor kansloos voor de titel. Jan bleef ook aanklampen en door winst op Saskia in 20 beurten was Jan nog steeds titelkandidaat. Nog 3 kanshebbers voor de titel bij het ingaan van de laatste speelronde, Joke had 7 punten, Christ en Jan 6. Christ wist Tjeu te kloppen in 20 beurten en had nu 8 punten verzameld. Saskia pakte toch nog haar eerste winst tegen Ronald in 32 beurten. Het scenario voor de laatste wedstrijd was spannend te noemen. Bij winst van Joke was zij kampioen, mocht Jan winnen dan speelden Jan en Christ om de titel, bij remise zouden Christ en Joke dat doen. Joke had het beste bewaard voor de laatste partij en wist Jan in 17 beurten te verslaan en daarmee de titel voor zich op te eisen, proficiat.

Door dit kampioenschap is Joke ook zeker van deelname aan de superfinale die plaats vindt tussen de 6 kampioenen, Lars van Delft, kampioen in de 6e klasse had zich hiervoor al geplaatst.

De beste partij was voor Tjeu Boomaars (10 beurten) en Jan Leemans had met 8 de hoogste serie.

Na afloop reikte wedstrijdleider Jan Smans de prijzen uit aan de deelnemers.