Atledo scoort goed bij de Blauwe Meer Cross

Foto:

Afgelopen zondag werd de eerste cross van het seizoen georganiseerd, de Blauwe Meer Cross. Voor de jeugd een zware cross; het parcours kende een heel stuk met platgewalste modder, waar je gemakkelijk in weg kon glijden. De ronde was groter dan vorig jaar maar de hoge heuvels zaten niet meer in het parcours.

Bij de A-pupillen zien we Anouk Rutjes aan de start. Ze traint één keer per week met de Troopers mee, maar als een volleerd loopster stormt ze zo het podium op naar de derde plaats! Topklasse. Dan staat Nieke Westerveen aan de start bij de D-junioren.,Nieke ervaart eveneens eenmaal per week het trainingsgeweld van de Troopers. Ze loopt een ijzersterke cross, want als eerstejaars gaat ze meteen hoppa, naar de vijfde plaats.

Daarna is het de beurt aan Roos de Jong, Lotte Griep en Danica Willemen bij de C-junioren. Het ging anders dan verwacht, want rustige Roos stormde als eerste weg, tussen de snelste jongens. Ze bleef strak haar tempo volgen en dit resulteerde in een gouden medaille!  Danica gaat achter Roos aan, maar het gat was meteen al geslagen. In de laatste ronde voelde ze de adem van Lotte in haar nek, die aan een hele lange eindsprint was begonnen. Danica zet uiteraard ook aan en loopt naar het zilver.

Lotte was vastgelopen bij de start. Een aantal jongens kwam naar binnen en zo kwam ze in de hekken. Dat kostte aardig wat tijd. Daarmee was het gat naar Danica toe al aardig groot geworden. In de laatste ronde ging Lotte helemaal los. Maar Danica had dus nog over en kon haar van het zilver afhouden. Maar het brons was dan toch voor Lotte. Een blauw Mila Troopers podium!

Bij de 3350 meter cross zien we Marit Griep, Bieke Schipperen en Anne de Jong aan de start. Anders dan vorig jaar moeten ze nu om het hele meer heen, een parcours met zware heuveltjes, veel bochten en nog meer verraderlijke modder.

Anne laat Bieke en Marit voor zich om zelf haar tempo te zoeken. Ze houdt Bieke en Marit in het vizier in de hoop, dat het laatste stuk nog wat gaat opleveren. Ze heeft de pech dat ze een uitglijder maakt en languit over de modder gaat… Dan is het opstaan en weer gaan, maar de schrik neemt even over en het ritme is weg. In het lastige stuk kruipt ze toch iets naar Bieke toe, maar dat gat is inmiddels echt te groot. Bieke had bij de start de leiding genomen, want Marit wilde echt rustig starten. Niet gek laten maken door de jongens die aan dezelfde startlijn stonden. Dat deed Marit heel slim, want daar waar het parcours wat zwaarder werd – ongeveer halverwege – kan ze net een tandje hoger aanzetten. Dat was voor Bieke niet te behappen en ze moest Marit laten gaan. Marit kwam ruim als eerste over de streep, Bieke daar ruim als tweede achter en Anne als derde. Alweer een blauwgekleurd podium!

Collin Bressers liep in zijn 1e wedstrijd bij de B – junioren naar een knappe 5e plaats. Later op de dag zien we ook nog het Atledo-blauw van Karin van Ham en Ad de Jong op het podium, allebei voor het zilver, en is er een bronzen medaille voor Hens Koreman.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen