Vliegende start van het cross seizoen voor Atledo pupillen

Foto:

Bij de Blauwe Meer Cross op zondag zijn als eerste de mini- en C-pupillen aan de beurt voor een kleine ronde.

Over gras, zand en modder lopen zij 600 meter. Anna Derks, onze mini pupil, heeft er heel veel zin in en Siem Horsten is een beetje zenuwachtig, want het is zijn eerste cross. In een prima tijd loopt hij naar een 8e plaats tijd. Anna mag een mooie zilveren medaille in ontvangst nemen . Knap gedaan!

Dan is het de beurt aan de B-pupillen. Zij mogen een kilometer ploeteren op dit gevarieerde parcours. Willem de Jong en Jelle Jansen zijn in een onderlinge strijd verwikkeld, die door Willem vlak voor de finish word beslist. Met een 6e en 7e plaats mogen ze zeker tevreden zijn. Minder gelukkig is Fleur de Jong, zij moet helaas de wedstrijd staken met een verzwikte enkel. Femke Broeders finisht als 8e.

Daarna zijn de A-pupillen aan de beurt. Zij lopen twee rondes met een totale afstand van 1200 meter. Er doen maar liefst 6 jongens mee, allemaal eerstejaars. Voor Ties Versluis is het zijn eerste cross . In het grote deelnemersveld van 1e en 2e jaars pupillen weet hij een 31e plaats te halen. Goof Schoormans word 30e, Jasper Broeders 29e, Milan Bavius, die de hele week ervoor ziek was geweest knap 28e, Ramon Derks een mooie 21e plaats en Siebe van der Lee een prima 16e plaats. Knap gelopen door deze kanjers. Bij de meisjes is Zoe Otten als eerstejaars onze enige deelneemster en Anouk Rutjes de enige tweedejaars. Zoe wordt 12e van de 19 deelnemers. Voor Anouk blinkt er een bronzen medaille.

Gelukkig heeft een aantal van de atleten nog voldoende energie over om aan de crossestafettes mee te doen. Het BC-team met Anna Derks, Femke Broeders, Jelle Jansen en Willem de Jong mag na afloop van hun vier keer 600 meter het goud in ontvangst nemen. Van de twee A-pupillen teams wist het team van Siebe van der Lee, jasper Broeders en Milan Bavius het brons te bemachtigen, Extra knap, omdat er maar drie deelnemers waren en Siebe dus twee ronden voor zijn rekening nam. Ook het andere estafette team bestond uit drie leden. Goof Schoormans wilde graag twee keer lopen en Zoe Otten en Ramon Derks liepen een ronde. Met een vierde plaats net naast het podium, maar vooral met veel plezier gelopen.

We kijken al uit naar onze volgende cross in de Drunense Duinen op 3 november.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen