Single winst voor Benito van de Pas bij Open Falkie

Foto:

Zondag 7 juli j.l. vond voor de 22e keer Open Falkie plaats in Café De Valk. Er werd gespeeld om het single en koppel kampioenschap. De opkomst was redelijk te noemen. Verleden jaar ging de titel naar Mario Robbe (single), en Brian Raman en Kenny Neyens (koppels). Mario was aanwezig voor het verdedigen van de titel bij de singles.

Het koppel toernooi werd verspeeld in poules, het single k.o. Beide toernooien hadden aansluitend een winnaars en verliezersronde. Er werd gestart met de koppelwedstrijden. Door halve-finale winst op Mario Robbe en Benito van de Pas werden Mark Bakx en Dennis van Strien finalisten. In de andere halve finale wonnen Dana Verhaegen en Kim Huybrechts van Willy van de Wiel en William Leijten. In de finale moesten alle legs worden gespeeld, Dana en Kim wonnen met 5-4 en daarmee het kampioenschap, proficiat.

v.l.n.r. Kim, Dana, Mark en Dennis

Jurgen Evers en Corné van Mastrigt wonnen de finale van de verliezersronde met 4-2 van Carlo van Cleef en Tinus van Tiel.

v.l.n.r. Tinus, Carlo, Corné en Jurgen

De hoogste uitworp werd behaald door Carlo van Cleef met 164. Corné van Mastrigt gooide 120 uit, Dennis Hendrickx 116 en Jurgen Evers 102 en 101. Hierna gingen de singles van start. Kim Huybrechts ging naar zijn 2e finale van de dag door winst op Mario Robbe. Benito van de Pas werd finalist door Willy van de Wiel te verslaan. In de finale toonde Benito zich met 6-3 de beste en schreef daarmee de titel Open Falkie voor de eerste keer op zijn naam, proficiat. De legs van Benito gingen in 16-14-12-19-14 en 19 darts, Kim had 17-16 en 17 darts nodig voor zijn gewonnen legs.

v.l.n.r. Willy, Kim, winnaar Benito en Mario

De finale in de verliezersronde leverde een 4-0 winst op voor William Leijten tegen Dennis van Strien.

Dennis en William

De prijs voor de hoogste uitworp ging naar Kim Huybrechts met 164. Verder de volgende uitworpen, Mario Robbe, 154 en 121, Carlo van Cleef 130, Tinus van Tel 121. In totaal werd er 56 keer 180 gegooid die allen werden beloond met een consumptie (max. 2 p.p.). 13x 180 – Benito van de Pas en Kim Huybrechts. 4x 180 – William Leijten en Mario Robbe, Mario scoorde ook de 27.800e 180 in de valk, goed voor een extra prijs van 25 euro. 3x 180 – Patrick van Osch. 2x 180 – Willy van de Wiel, Mark Bakx, Henri van Es, Martijn Piree, Steven Huijbregts en Corné van Mastrigt. 1x 180 – Carlo van Cleef, Corné van den Ouweland, Jurgen Evers, Marly van den Heuvel, Dana Verhaegen, Dennis Hendrickx en Dennis van Strien.

De uitslag

WINNAARS SINGLE 

1. Benito van de Pas

2. Kim Huybrechts

3. Mario Robbe

3. Willy van de Wiel

5. Patrick van Osch

5. Mark Bakx

5. Tinus van Tiel

5. Corné van Mastrigt

WINNAARS KOPPELS 

1. Dana Verhaegen – Kim Huybrechts

2. Mark Bakx – Dennis van Strien

3. Mario Robbe – Benito van de Pas

3. Willy van de Wiel – William Lejten

VERLIEZERS SINGLE

1. William Leijten

2. Dennis van Strien

3. Dana Verhaegen

3. Dennis Hendrickx

VERLIEZERS KOPPPELS

1. Corné van Mastrigt – Jurgen Evers

2. Carlo van Cleef – Tinus van Tiel

3. Marly van den Heuvel – Dennis Hendrickx

3. Henri van Es – Corné van den Ouwenland

 

ZATERDAG 13 JULI RANKINGFINALE DARTS IN CAFÉ DE VALK

a.s. Zaterdag 13 juli vindt in Café De Valk het hoogtepunt plaats van het afgelopen seizoen. Op die dag wordt dan de rankingfinale darts verspeeld. De prijzenpot is gevuld met ruim € 3300. De 10 beste spelen om 70% van de prijzenpot de nummers 11 tot en met 18, aangevuld met 2 wild cards, verdelen de overige 30%. Er wordt gespeeld in poules waarna de beste 2 uit iedere poule doorgaan voor de ereplaatsen. Dongen is deze keer weer goed vertegenwoordigd met Jurgen Evers, Dennis van Stien, Roy Netten, Mark de Vries en Dennis Hendrickx, Voor de winnaar ligt een bedrag van € 750 te wachten. Het toernooi vangt aan om 13.30 uur. Supporters zijn uiteraard van harte welkom.

ZONDAG 14 JULI FALKIE CLASSIC KOPPEL TOERNOOI IN CAFÉ DE VALK.

a.s. Zondag 14 juli wordt in Café De Valk voor de 3e keer Falkie classic koppeltoernooi verspeeld. Het toernooi wordt verspeeld in poules van 4. De beste 2 uit iedere poule spelen daarna verder in de winnaarsronde, de andere koppels doen dat in de verliezersronde. Vorig jaar ging de titel naar Willy van de Wiel en Mario Robbe. Het toernooi neemt een aanvang om 13,30 uur, tot die tijd kunt u inschrijven.

Kijk ook op www.falkie.nl

Reacties