Jeu de Boules Club Dongen 4 KAMPIOEN in de NPC

Foto:

De Jeu de Boules Club Dongen spelen met vier teams mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). In deze NPC competitie 2018-2019 heeft Dongen een prachtige prestatie geleverd door met 3 van de 4 teams kampioen te worden, ieder in hun eigen klasse en ook nog een derde plaats op te eisen.
Hier volgt het verslag van zaterdag 06 April 2019.

Team Dongen 1 speelde thuis tegen de Bommequet 1 uit Roosendaal. Iedereen was tot op het bot gemotiveerd om ook deze wedstrijd winnend af te sluiten

En zo bij de eerste 3 in hun poule te eindigen in de 4e divisie. Hier het verloop van de speelrondes:
Ronde 1 de doubletten: Kees Jacobs en John v Rooden speelde een goede aanvallende wedstrijd en wonnen vrij snel met 13–3. Pierre de Jong en Hans van Troost speelde goed en kregen ook kansen om de partij snel naar zich toe te trekken, maar het laatste stukje ging vrij stroef zodat het nog wel enige tijd kosten, maar er werd toch gewonnen met 13–8. Karel Seebregts en Andre de Wijs moesten echt vol aan de bak om puntje voor puntje te veroveren. Het was dan ook een lange maar mooie partij die uiteindelijk gewonnen werd met 13–11.

Ronde 2 de tripletten: Pierre, Hans en John speelde een prima aanvallende partij die echter wat moeizaam van start ging. Gaande weg begon het steeds beter te lopen met goede kansen op winst, maar naar het einde toe ging het allemaal niet zo gemakkelijk meer, maar met wat geluk werd toch gewonnen met 13–8. Kees, Andre en Karel moesten even op gang komen maar waren toen door niets en niemand meer te stoppen. Ze wonnen deze partij vrij snel met 13–4. Ondertussen was de tussenstand 5-0 voor Dongen geworden en de winst was binnen.

Ronde 3 doubletten werd in een iets andere samenstelling gespeeld. Kees en Andre kwamen wat later op gang, maar toen ging het als een speer naar de winst 13–5. Pierre en Hans speelden een partij die wat moeizaam ging, er waren kansen maar werden niet goed benut. Hun aanvankelijke flinke voorsprong ging snel verloren en ze verloren helaas nog met 12–13. Cor Timmermans en John van Rooden kregen hun wedstijd maar niet vlot getrokken en kwamen geen moment in hun spel en verloren met 3–13. Met een eindstand van 6–2 voor Dongen 1 zat de speeldag en competitie er op voor dit seizoen. Het was gelukt om de derde plaats te behouden in de 4e divisie wat toch een prima resultaat is.

Team Dongen 2 moest uit spelen tegen Mooie Boule 1 uit Berlicum.

Als eerste kregen ze hun doublet-partijen: Jean-Michel en Joke Lobo wonnen deze partij met 13-6. Jan en Yvonne Verbeek wisten ook te winnen met 13-9.

Wil en Annemie v.d Dungen wonnen eenvoudig met 13-0. Dus al snel was het 3-0 voor Dongen 2.
Daarna volgden de tripletpartijen. Wil, Annemie en Astrid Moorman wonnen hun partij met 13-10. Johan, Jan en Yvonne verloren hun partij net met 12-13.

De tussenstand kwam hiermee op een voorsprong van 4-1 voor Dongen 2. Dus het ging eigenlijk best goed.
Nu nog de laatste 3 doubletpartijen. Jean-Michel en Joke wonnen hun partij met 13-10, Johan en Astrid wonnen ook en wel met 13-9. Wil en Annemie wisten niet te winnen en verloren met 9-13. De eindstand voor deze dag kwam daarmee op 6-2 voor Dongen 2.

Team Dongen 3 was al uitgespeeld en werden kampioen in de 5e Divisie van de NPC.

Team Dongen 4 ging voor de overwinning tegen Dommels Boeleke 4 uit Valkenswaard. Wim koreman en Annelies v. Schendel begonnen goed en wisten de partij in een snel tempo te winnen met 13-1. Karin Jansen en Ruud van Dijk wisten ook hun partij te winnen met 13-4. Bij Wim Boersen en Corrie Koreman ging het eerst heel goed, maar op het laatst wisten de tegenstanders toch een paar mènes te winnen. Maar uiteindelijk ging de overwinning met 13-6 naar Wim en Corrie.

Bij de tripletten ronde ging het met Ruud, Karin en Wim Koreman goed. De partij werd gewonnen met 13-4. Met Wim en Willy Boersen met Corrie Koreman ging het moeizamer, maar wisten ze toch de overwinning te pakken met 13-8. Dus de winst was al binnen, maar ze wilden ook de andere partijen nog pakken. In de laatste doubletten ronde kregen Ruud en Karin dit snel voor elkaar met 13-0. Bij Wim Koreman en Annelies v. Schendel ging het mooi gelijk op en ze kwamen op 12-8 en de kans op winst was er. Maar net op dat moment werd er verteld dat ze kampioen waren geworden door verlies van ’t Dupke bij Va-Tout 4. Daardoor was de concentratie even weg en wat geluk bij de tegenstander en werd de partij verloren met 12-13. Wim en Willy Boersen speelden gelijk op, maar op het laatst ging het beter en werd er gewonnen met 13-9. Ze hebben de wedstrijd met 7-1 gewonnen en doordat ’t Dupke verloren had, kon Dongen 4 zich kampioenschap in de 6e divisie van de NPC noemen en het gaan vieren.

Dit was de laatste speeldag voor dit seizoen. Kijken of Dongen het volgend seizoen dit succes voort kan zetten. De volgende NPC competitie begint in de 2e helft van september.

Team Dongen 1: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004-18-19
Team Dongen 2: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4003-18-19
Team Dongen 3: https://nlpetanque.nl/5e-divisie-5006-18-19
Team Dongen 4: https://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-18-19

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden in Dongen en daarbuiten waaraan ook dongense teams deelnemen. Op 2e Paasdag is er het Bondstoernooi van de NJBB in Dongen. Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen