Hans Claasen kampioen 2e klasse PK Bandstoten in De Valk

Foto:

Dit jaar vindt voor de 44e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats. Het toernooi wordt georganiseerd door B.V. De Valk/De Bobo’s en wordt onder auspiciën van de D.B.B. verspeeld in café de valk. In het toernooi spelen in totaal 83 biljarters, die zijn onderverdeeld in 6 klassen. Als extra toetje spelen na afloop van het toernooi de 6 kampioenen op vrijdag 29 en zaterdag 30 maart om een leuke prijzenpot in de superfinale.

Vorige week werd de finale verspeeld in de 2e klasse. Alle deelnemers dienden 30 caramboles te behalen. Na voorwedstrijden plaatsten de beste 5 zich voor deze finale. Onder zeer kundige arbitrage van Just Zonneveld en Dré van den Bosch speelden Jan Timmermans van b.v. de kras en Hans Claassen van b.v. het vaartje de 1e partij tegen elkaar, Hans wist in slechts 13 beurten de winst binnen te halen. Teamgenoten Leo Peeters en Ad Siemons van b.v. excelsior, speelden de volgende wedstrijd, Ad won deze strijd in 19 beurten. Tim Hoevenaars van b.v. de valk, kwam voor de eerste keer aan tafel tegen Jan en moest de winst laten in jan in 19 beurten. Hans speelde hierna tegen Leo en won ook deze wedstrijd in 16 beurten. De laatste partij van dag 1 ging tussen Ad en Tim, in 27 beurten was Ad aan de meet, via de nastoot sleepte Tim er een remise uit.

Hans aan de leiding met 4 punten Ad had 3 punten, Jan 2, Tim 1 en Leo was nog puntloos. Op dag 2 was de arbitrage in de vertrouwde handen van Christ van der Linden en Rob Claesen. In de 1e wedstrijd wist Tim voor de eerste keer te winnen in 23 beurten tegen Leo. Ad bleef in de race voor de titel door winst op Jan Timmermans in 17 beurten. Tim speelde zijn laatste wedstrijd tegen Hans en wist die te winnen in 16 beurten, de eerste nederlaag voor Hans. In de voorlaatste partij wist Jan zijn partij te winnen van Leo in 20 beurten, Leo bleef daardoor puntloos. De laatste wedstrijd ging tussen Ad en Hans, bij winst of remise was Ad de kampioen, bij winst van Hans zou Hans zich laten kronen als kampioen. In een prima partij wist Hans ook Ad te verslaan in slechts 15 beurten en werd voor de eerste keer kampioen bij het bandstoten, proficiat. Door dit kampioenschap is Hans ook zeker van deelname aan de superfinale die plaats vindt tussen de 6 kampioenen, Mari Loonen in de 3e klasse, Ger Kerst in de 4e klasse, Hans Boutier in de 5e klasse en Rutger van der Kaaij 6e klasse hadden zich hiervoor al geplaatst.

De beste partij was voor Hans Claassen 2,308 en Hans had met 10 caramboles ook de hoogste serie.

Na afloop reikte wedstrijdleider Jan Smans de prijzen uit aan de deelnemers.

Komend weekend wordt een aanvang gemaakt met de voorwedstrijden in de 1e klasse.

Foto boven: v.l.n.r. Tim, Leo, kampioen Hans Ad en Jan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen