Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto: Wikipedia

Afgelopen week stond de derby tussen P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. en team SunControls Tilburg op het programma. De wedstrijd eindigde in remise.

Patrick Schrijver zette zijn beste beentje voor en versloeg Willy v.d. Wiel in slechts 33 beurten. Patrick kwam uit op het magistrale gemiddelde van 0.757. Willy kwam maar twee caramboles te kort en eindigde met het prachtige gemiddelde van 0.696. Ad Smolders had maar 35beurten nodig om te finishen. Hij kwam uit op 0.714. Ook Anja Verbogt speelde prima. Zij kwam slechts 4 caramboles te kort en kwam uit op 0.600 precies. Jan Ligtenberg won met slechts twee caramboles verschil van Nhiep Tran. Jan zette het mooi gemiddelde van 0.465. Jos Hamers won afgetekend van Piet Kamp in een verdedigende partij. Hierdoor kwam de 4-4 eindstand in de boeken. Door dit resultaat staat team Kamp nu op de tweede plaats. Op vrijdagavond 1 februari speelt team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. een thuiswedstrijd tegen team ABC uit Afferden. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur.

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot 3-tallen:
Team café ’t Vaartje loopt uit
In Waalwijk versloeg team café ’t Vaartje naaste concurrent BSV. Het werd een nipte overwinning met 26-27. Kopman Willy v.d. Wiel was de enige die verlies moest incasseren. Winst was er voor Piet Vissers. Piet hield de verdediging goed gesloten en sleepte zo de partij binnen. Patrick Schrijver speelde gelijk in slechts 44 beurten. Patrick maakte bovendien een fraaie serie van vier. Door dit resultaat loopt team café ’t Vaartje één puntje uit.

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot 4-tallen:
P.C. Kamp verslaat C. v.d. Nieuwenhuizen
In sportcafé ’t Vaartje stond de derby tussen P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. en team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg op het programma. In de eerste sessie troefde Piet Kamp Embert Broekhoven nipt af. Piet finishte al na 45 beurten. Toch kwam Embert maar twee caramboles te kort. Embert maakte bovendien een mooie serie van vier caramboles. Op de andere tafel won Jan Ligtenberg uiterst nipt van Carlo van Dongen. Carlo kwam zelfs maar één luttele carambole te kort. In de tweede sessie was Johan Ligtenberg volledig op stoom. Hij had slechts 34 beurten nodig om de finish te bereiken. Hij zette ge prachtige gemiddelde van 0.500 precies neer.

Charles Mekes redde met onder meer een serie van vijf de eer voor team Van den Nieuwenhuizen. Ook hij speelde een berensterke partij en kwam uit op het fraaie gemiddelde van 1.025. Tegen zoveel geweld had Ad Smolders geen verweer. Door dit resultaat blijft team Kamp aan de leiding. De voorsprong bedraagt echter slechts twee punten. Op donderdagavond 31 januari moet team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg het in eigen huis opnemen tegen team Cortini uit Oosterhout. Op dinsdagavond 5 februari speelt team Van den Nieuwenhuizen thuis de derby tegen team autobedrijf Lion van Loon Dongen. Deze wedstrijden in sportcafé ’t Vaartje beginnen om 19.30 uur.

Autobedrijf Lion van Loon pakt volle winst
In sportcafé ’t Vaartje pakte team autobedrijf Lion van Loon Dongen de volle winst op team BCG uit Goirle. In de eerste sessie was er winst voor Leo Loonen en Nhiep Tran. Nhiep speelde een degelijke partij en pakte de winst. Leo had slechts 40 beurten nodig om de winst binnen te slepen. Hij kwam uit op het fraaie moyenne van 0.525. In de tweede sessie was er winst van kopman Ad Faro. Ad had maar veertig beurten nodig en kwam uit op 0.707. Hij maakte een fraaie serie van vier. Dat deed ook Embert Boekhoven die eveneens de winst pakte. Dit bracht het totaal van team Van Loon op 40. De opponent uit Goirle nam slechts 29 punten mee naar huis.

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein B2:
AK Deur & Interieur pakt volle winst
In Herpt won team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 19-30 van team DGP. Jan en Erwin Ligtenberg speelden beiden verdedigend ijzersterk. Erwin wist het maar net voor de neus van zijn rivaal uit te steken. Jan had een grotere marge opgebouwd en won afgetekend. Edwin Ligtenberg speelde een geweldige partij. Hij maakte korte metten en was al na 34 beurten bij de eindstreep. Hij gaf hiermee zijn tegenspeler geen enkele kans.

Mooie winst Royal Hedge
In Loon op Zand won team boomkwekerij Royal Hedge met 21-27 van team ‘t Loons Kwartier. De enige verliespartij kwam op naam van Anton Smulders. Anton kwam slechts drie caramboles te kort. Mark Pijnenburg hield zijn tegenstrever uitstekend in de tang en wist daarmee de winst binnen te slepen. Reserve kopman Ton Kemmeren sleepte in maar 41 beurten de winst binnen. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.707.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen