Olympia hard onderuit tegen Internos

De eerste competitiewedstrijd na de winterstop liep voor Olympia uit op een grote teleurstelling. Het ging in Etten-Leur tegen Internos keihard onderuit en incasseerde een verdiende 5-1 nederlaag. Vooraf waren de verwachtingen nog wel zo hooggespannen, zeker nadat de 4 voorgaande duels gewonnen waren.

Bij winst tegen Internos zou Olympia zelfs op gelijke hoogte kunnen komen met de tegenstander en aanspraak kunnen blijven maken op de periodetitel. Op een zeer moeilijk bespeelbaar veld waren de eerste kansjes zelfs nog voor de bezoekers. Direct na het eerste fluitsignaal kon bijvoorbeeld een veelbelovende aanval slechts ten koste van een overtreding, net buiten de zestienmeter, gestuit worden. De toegekende vrije trap van Kjeld Huveneers werd wel zuiver in de linkerbenedenhoek geplaatst, maar miste de juiste snelheid. Het bood de doelman daardoor kans redding te brengen.

Het spel golfde in die fase heen en weer en de wedstrijd leek helemaal in evenwicht. Ook nadat in de 7e minuut de rechtsbuiten van Internos gevaarlijk door kon breken en zijn spits in de gelegenheid stelde de 1-0 te scoren. Olympia toonde namelijk meteen veerkracht. Vanaf de aftrap speelde Bryan Weistra zich knap vrij en vuurde een vlammend schot richting doel. De Internos-doelman wist de bal slechts met grote moeite te keren en moest de bal loslaten. Dennis Aarts maakte dankbaar gebruik van de geboden kans en tekende voor de gelijkmaker. Tot de 25e minuut bleef die score op het bord staan. Slordig balverlies op de helft van de tegenstander leidde echter de 2-1 van Internos in. En vanaf dat moment werd alles anders. Eerst pakte Joey Kleyberg nog een gele kaart door een veelbelovende aanval te stuiten. Kort daarna viel hij uit, nadat hij geblesseerd raakte bij een scrimmage voor het Olympia-doel. Hij moest zich laten vervangen door Lars van der Bruggen.

Internos wist in het resterende verloop van de eerste helft beter om te gaan met de zware omstandigheden en had de voorsprong voor rust eigenlijk nog moeten vergroten. Olympia mocht echter van geluk spreken dat een vrije scoringskans onbenut werd gelaten, waardoor het in de wedstrijd bleef. Na rust werd een feller Olympia verwacht, maar niets was minder waar. De beslist niet sterke tegenstander troefde Olympia op alle fronten af. Al in de 50e minuut werd de 3-1 gescoord toen de verdediging zich te gemakkelijk liet aftroeven. Een kwartier later werd met een prachtige volley ook de 4-1 op de borden gezet. Het betekende de vrijwel definitieve doodsteek voor het op vrijwel alle fronten falende team. De enige speler aan Dongense zijde die een voldoende wist te scoren, was doelman Stephan Kragten. Door een aantal prima reddingen wist hij te voorkomen dat het werkelijk een afgang werd. Dat uiteindelijk ook nog de 5-1 gescoord werd, kon hem niet worden aangerekend. Olympia is na dit slechte resultaat weer terug op aarde, maar het kan zich volgende week revancheren tegen het hoog geklasseerde vv Oosterhout.