Dames De Vennen beginnen aan 2e competitiedeel

Foto:

Na het eerste competitiedeel als 8e en laatste in de poule afgesloten te hebben gaat dames 1 van De Vennen komende zaterdag beginnen aan het tweede competitiedeel.

Daarin zijn ze samengevoegd met de nummers 5 t/m 7 uit de eigen poule en de nummers 5 t/m 8 uit de andere 1e klasse. In uit- en thuiswedstrijden gaan deze 8 teams strijden tegen degradatie, een gevaar dat uiteindelijk alleen de nummer 8 bedreigt die promotie-/degradatieduels moet gaan spelen met de kampioen van een tweede klasse.

De Vennen gaat het opnemen tegen Z&PC De Gouwe/Waddinxveen, VZV/Velsen, OZ&PC/ Oldenzaal, Waterpolo Den Haag, BZ&PC/ Bodegraven, WZC/ Zoetermeer en HZ&PC Avéna uit Heerenveen. Flink wat kilometers dus weer voor de dames die vanaf zaterdag weer een beroep hopen te kunnen doen op Judy Goossens die langdurig geblesseerd is geweest. Daar staat echter wel weer tegenover de aanstaande afwezigheid van de huidige topscoorster Maud Schalken die om medische redenen ook flinke tijd buitenspel zal staan dus het is afwachten hoe de dames dat gemis gaan opvangen.
Doordat de wedstrijdplanning pas recent gemaakt is kunnen worden is het niet altijd gelukt om de wedstrijden aan te laten sluiten bij andere thuisduels van Vennen-teams. Daardoor spelen de dames a.s. zaterdag het eerste duel als enige Vennen-team thuis, aanvang 17.00u tegen Z&PC De Gouwe (waarvan het laatste duel met 8-19 verloren werd).

Heren 1 trof zaterdag in eigen bad het Udense Zeester-Meerval, een jonge ploeg in opbouw die zo af en toe wat puntjes sprokkelt maar daar zaterdag niet bij in de buurt kwam. In een soepel gefloten duel, dat mag zeer zeker ook wel eens gezegd worden, schoot De Vennen uit de startblokken. De doelpunten volgden elkaar in zo’n hoog tempo op dat de jurytafel alle tanden bij moest zetten om ze verwerkt te krijgen. Een 9-2 stand na de eerste periode haalde direct alle spanning uit de wedstrijd en via verdere periodestanden van 4-2, 5-2 en 6-0 werd het slotsignaal bereikt bij een 24-6 eindstand.
Door de zege blijven de heren met 18 punten uit 9 wedstrijden meedraaien in de top 4 van het klassement, achter Arethusa (22 uit 10), Njord (21 uit 9) en De Warande (20 uit 10) en voor SBC2000 en DBD die beide op 16 punten uit 10 wedstrijden staan. A.s. zaterdag gaan de heren in Culemborg op bezoek bij De Meer.

Reacties

article
102431
Na het eerste competitiedeel als 8e en laatste in de poule afgesloten te hebben gaat
https://dongen.nieuws.nl/sport/20181203/dames-vennen-beginnen-aan-2e-competitiedeel/
2018-12-03T23:15:46+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2018/10/16092439/vennennieuw3.jpg
Sport