Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto: Wikipedia

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart werd Chiel Rosenbrand (’s Gravenmoer) afgelopen week uitgeschakeld in het gerenommeerde Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg-driebandentoernooi voor de grote tafel.

Chiel deed voor het eerst de moedige poging om te spelen op de grote matchtafel (2.85 m.). Het is een geslaagd poging te noemen. Chiel won één partij en kon voorkomen dat hij op de laatste plaats eindigde. Francine van Yperen uit Standaarbuiten liet zien dat ook dames het biljarten op de grote tafel verstaan. Francine speelde liefst 88% boven de klassengrens. Zij won drie van de vier partijen en werd eerste in de poule. In haar beste partij zette zij het gemiddelde van 1.000 precies neer. Ook met het geweldige algemene gemiddelde van 0.750 kan ze thuis komen. Ze maakte bovendien een mooie serie van vier caramboles.

Ook Hans Boutier (Kaatsheuvel) die ook nog nooit op de grote tafel een officiële wedstrijd heeft gespeeld, plaatste zich voor de volgende ronde. In zijn beste partij liet hij het prachtige gemiddelde van 0.428 voor zich noteren. Ook met het mooie algemene moyenne van 0.307 kan hij tevreden zijn. Zijn plaatsgenoot Theo Laros redde het niet. Theo won maar één partij en dat is te weinig. Tilburger Nhiep Tran legde beslag op de derde plaats. Helaas voor hem was dit onvoldoende om door te gaan. Ook deze week worden er weer poules gespeeld.

Landelijke competitie KNBB driebanden-groot:
Winst P.C. Kamp
In Uden won team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. met liefst 2-7 van team Van den Berg. Piet Kamp zorgde voor een huzarenstukje. Hij stond achter met 17-5 en sleepte vervolgens onder meer met twee series van vier een gelijkspel uit het vuur. Ook het gemiddelde van 0.500 was uitstekend. Jan Ligtenberg gaf zijn opponent geen schijn van kans en won overtuigend. Ton Kemmeren nam in de slotfase afstand en pakte daarmee de winst. Kopman Ad Smolders maakte het succes compleet. Hij won met onder meer een serie van vier. Het verschil met zijn rivaal bedraagt echter slechts twee caramboles. Door dit resutaat handhaaft team Kamp zich aan de top van het klassement. Het verschil met de nummer twee bedraagt echter slechts één punt.

Team Sun Controls thuis
Op donderdagavond 15 november speelt team SunControls Tilburg een thuiswedstrijd in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart. Het moet het dan opnemen tegen team ABC uit Afferden. Team SunControls bestaat uit Patrick Schrijver, Anja Verbogt, Anton Smulders, Nhiep Tran, Jos Hamers en Bert v.d. Hooff. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot 4-tallen:
Team P.C. Kamp pakt winst
In Goirle won team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. met 33-36 van team BCG. Jan Ligtenberg was de enige die verlies moest incasseren. Hij kreeg ook maar 42 beurten. In een gedegen partij stak kopman Ad Smolders zijn tegenspeler nipt de loef af. Hij maakte onder meer een serie van vier. Johan Ligtenberg zette een puike partij neer. Hij pakte de winst met het fraaie gemiddelde van 0.459. Piet Kamp bevestigt zijn goede vorm. Hij had slechts 31 beurten nodig om te finishen. Hij maakte een mooie serie van vier. Met het gemiddelde van 0.580 was hij bovendien de beste speler van zijn team.

Lion van Loon verliest opnieuw
In sportcafé ’t Vaartje verloor team autobedrijf Lion van Loon Dongen met 26-40 van koploper Cortini uit Oosterhout. Toon Verbunt kwam uit p het mooie gemiddelde van 0.357. Voor winst was dit niet genoeg. Hij kreeg ook slechts 28 beurten. Nhiep Tan kwam uit op het goede gemiddelde van 0.500. Toch zag hij zijn tegenstander al na 30 beurten over de finish snellen. Marrie Kleinloog kwam niet in de partij en verloor kansloos. Leo Loonen hield de verdediging goed gesloten. Hij kwam echter zelf onvoldoende tot scoren.

Biljartsport:
Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot 3-tallen:
Café ’t Vaartje verliest
In sportcafé ’t Vaartje verloor team Café ’t Vaartje met 22-27 van team Z.B.G.G. uit Hoeven. Ton Kemmeren kwam niet in zijn spel en verloor kansloos. Ook Piet Vissers kon het niet bolwerken. Hij kreeg maar 42 beurten en moest diep buigen. Patrick Schrijver redde de eer. Hij won in slechts 42 beurten met het mooie gemiddelde van 0.547. Hij maakte bovendien een mooie serie van vier. Team café ’t Vaartje staat nu zes punten achter op de koploper. Op maandag 19 november speelt dit team tegen de Distel uit Roosendaal. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 19.30 uur.

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein B1:
Winst Het Vaartje
In Kaatsheuvel won team Het Vaartje met 24-27 van team BKW. In de eerste partij kwam Frans Kemmeren maar moeizaam op gang. In de tweede fase ging het beter lopen. Het was echter te laat om de winst te pakken. Arthur Snoeren zette dankzij een uitstekende winstpartij beide partijen op gelijke voet. Arthur kwam uit op het fraaie gemiddede van 0.489. Embert Broekhoven moest de beslissing brengen. Embert kweet zich van zijn taak en pakte bekwaam de winst.

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein B2:
Volle winst team AK Deur & Interieur
In sportcafé ’t Vaartje won team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 30-19 van team ’t Steegje uit Made. Edwin Ligtenberg speelde een degelijke partij en hield zijn tegenstrever bekwaam op afstand. Erwin Ligtenberg had maar 41 beurten nodig om de finish te bereiken. Hij kwam ui op het mooie gemiddelde van 0.463. Jos Hamers was de man van de wedstrijd. Hij finishte in slechts 29 beurten met het fantastische moyenne van 0.586. Door dit resultaat nadert team AK de koploper tot op 9 punten.

Verlies Royal Hedge
In sportcafé ’t Vaartje had team Boomkwekerij Royal Hedge een absolute off-day. Het sprokkelde slechts 13 punten bij elkaar tegen team de Eekhoorn uit Oosterhout. Anton Smulders kreeg slechts 35 beurten en Ton Hamers slechts 27. Ton Kemmeren had zijn verdediging op orde maar verzuimde om zelf te scoren, zodat ook hij kansloos verloor.
Op dinsdagavond 20 november speelt team Royal Hedge tegen team Het Oude Tramstation uit Elshout en team AK tegen De Eekhoorn uit Oosterhout. De wedstrijden in sportcafé ’t Vaartje beginnen om 19.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen