VV Dongen wint op zijn ‘Duits’ van OJC Rosmalen

Of het nu lag aan het feit dat er na de wedstrijd VV Dongen – OJC Rosmalen een Oktoberfeest stond gepland of dat het door de naam van de nieuwe trainer kwam (Ruud Kaiser), VV Dongen pakte voor de derde keer dit seizoen in de absolute slotfase de 3 punten.

Afgelopen zondag was het wellicht de meest bizarre overwinning, want waar iedereen zich in de 94e minuut had neergelegd met de 0-0 dachten ‘Man of the Match’ Robin de Man en Glenn Kools daar heel anders over.

De ontknoping van het duel tussen beide Brabantse kemphanen voldeed aan alle Duitse voetbalwetten. Het doelpunt waarmee Glenn Kools zijn team bevrijdde kwam als een mokerslag aan bij de ploeg van Bas GÖsgens. Een onderbroken aanval van zijn team werd snel overgenomen door de Dongense ploeg. Met een lange bal werd de onvermoeibare Robin de Man bereikt die het overzicht behield en met de rug naar het doel en een tegenstander in zijn rug Kools zag opkomen. Hij wachtte net zo lang totdat hij de perfecte pass gaf. Kools werd bediend op zijn dodelijke rechtervoet en knalde snoeihard in de linker bovenhoek. Sportpark de Biezen ontplofte bijkans en de vreugdetaferelen waren amper te beschrijven. Nog geen tien tellen na de winnende treffer floot arbiter te Hennepe voor het einde van de wedstrijd. Met het doelpunt van Kools schreef VV Dongen haar vierde overwinning op rij bij en steeg daarmee naar de 4e plaats op de ranglijst.

Na de euforische uitbarsting laafden de vele supporters zich aan het schuimende bier en dompelden zich onder in het grote Oktoberfeest. Tijd voor analyses was er nauwelijks. Toch waren er enkelen die zich durfden te wagen aan een kritische nabeschouwing.

VV Dongen speelde in de eerste helft slordig en mocht van geluk spreken dat OJC in de beginfase geen afstand nam van VV Dongen. Wesley Meeuwsen en Diego Meerveld hadden beide pech in de afronding. Pas na 15 minuten wist VV Dongen controle te krijgen en kwam toe aan een aantal gevaarlijke aanvallen, maar het schortte vooral in de eindpass. “We waren slordig” was het commentaar van enkele kenners. Tijdens de gehele wedstrijd zocht VV Dongen het vooral aan de buitenkanten maar zowel Mart van Bree als Roshendly Saez konden Robin de Man of Remon Koenen niet bereiken.

Ook in de tweede helft miste VV Dongen stootkracht voorin en scheidsrechter te Hennepe zag twee zuivere handsballen over het hoofd, waardoor VV Dongen met hard werken het bleef proberen maar telkens een stap of voetje tekort kwam. OJC Rosmalen kwam voor een resultaat en een gelijkspel zou hen een enorme ‘boost’ geven gezien de matige resultaten van de laatste tijd. Glenn Kools schoot dat stukje hoop van de Rosmalense ploeg compleet aan flarden en schonk daarmee zijn ploeggenoten de verdiende drie punten.
Zondag 28 oktober trapt VV Dongen om 14.00 uur in Cuijk tegen de oude ploeg van trainer Ruud Kaiser, JVC Cuijk.