Voorbeschouwing VV Dongen – Quick (H)

Foto: Jeffrey Oomens

Nog nagenietend van de wonderlijke overwinning van vorige week is het weer tijd om met beide voetjes op de grond terug te keren. Aanstaande zondag staat een tegenstander van formaat op het programma. Quick uit Den Haag komt naar Brabant en zal het moeten opnemen tegen een getergd team dat wellicht het licht heeft gezien en de prestatie van de 2e helft van vorige week kan doorzetten.

Maar zoals altijd in het voetbal: je weet het niet. En dat is zeker bij VV Dongen het geval. Aanvang van de wedstrijd op Sportpark de Biezen is 14.30 uur.

In ieder geval hebben beide teams iets gemeenschappelijks. Ze worden allebei vernoemd naar vogels. VV Dongen onder de naam De Kanaries en Quick staat in hun regio bekend als De Haantjes. Overigens speelt de vorige tegenstander ADO 20 onder de naam De Ezels. Persoonlijk zou ik dan toch echt een vogelnaam kiezen. Dat even terzijde, want verder gaan de vergelijkingen niet.

Quick is een Multi-vereniging net zoals het Haagse HBS en het Utrechtse Hercules. In de zomer staat de edele sport cricket op het programma. Vandaar de grote animositeit tussen beide Haagse verenigingen. In de competitie tellen er maar twee wedstrijden en dat zijn de clashes tussen De Kraaien (HBS) en de Haantjes. Lachen hé, die namen? Quick promoveerde vorig seizoen van de Hoofdklasse B via de nacompetitie naar de 3e Divisie. In de eindrangschikking werd het tweede met 11 punten achterstand op Blauw-Geel 38.

Vooralsnog doet het Haagse team het erg goed, want met een 4e plaats en 42 punten staan ze met één wedstrijd minder gespeeld één punt achter de nummer 3 JVC Cuijk. Een beetje hetzelfde wat VV Dongen vorig jaar presteerde bij hun debuut. Alles is nieuw en alles wordt onbezonnen aangepakt. Niets te verliezen. Quick is een speels team dat voetballend erg goed uit de weg kan. Geef ze de ruimte en ze rollen je compleet op. Met veel beweeglijkheid en lopende mensen is het voor elke tegenstander moeilijk om dit team te bedwingen. VV Dongen zal naar oplossingen moeten zoeken om dit gevaar te bestrijden. Mooie taak voor een trainer die met een ploeg zit die de ene week goed speelt en de week daarop door het ijs zakt.

Tijdens de wedstrijd in Den Haag kwam VV Dongen als vrij snel op achterstand (1e minuut) en was het bij rust 4-2 in het voordeel van Quick. VV Dongen had die dag de pech dat goede aanvallen niet werden beloond met doelpunten. Twee keer werd de paal geraakt. Quick was net iets scherper en trok de wedstrijd met 5-2 naar zich toe. Geflatteerd? Ja, maar toch weer vijf doelpunten tegen. Dat is ook een beetje het euvel bij VV Dongen. De doelpunten worden te makkelijk weggegeven. Dit jaar al 51 goals tegen! Vorig jaar over het hele seizoen waren dat er 46. Met de terugkeer van Mitch van der Stappen en Giovanni Henskens mogen we hopen dat dat probleem is opgelost. Henskens speelde vorige week één helft en speelde afgelopen dinsdag een gehele wedstrijd met het 2e team.

Met zijn terugkeer zag je ook dat het organisatorisch wat beter op orde leek. De 2e helft werd tenslotte met 6-0 gewonnen. Echter daar kun je op blijven terugkomen, maar wat de supporter graag zou willen zien is dat het team wat minder in de extremen gaat zitten. Het is Winnen of Verliezen en het is Goed of het is Slecht! Zekerheden hebben we dit seizoen nog niet gezien. Aanknopingspunt is dat er tegen ADO ’20 weer iets was terug te zien van het VV Dongen van vorig seizoen. Elf man die er volledig voor gaan en willen winnen! Strijd gecombineerd met lef, dat is wat de verstokte supporter wil zien. Dus nu maar hopen dat zich dat zondag zal openbaren.

Helaas zijn de weergoden ons niet goed gestemd. Het wordt bitterkoud en hoogstwaarschijnlijk zal de wedstrijd zich afspelen op het kunstgrasveld. Dat is natuurlijk erg jammer, maar je kan je altijd warm aankleden en de jongens stellen uw aanwezigheid meer dan op prijs. Zij moeten met korte broekjes het veld op en daar 90 minuten een snijdende wind trotseren. En, zo meteen ben je er weer niet bij geweest als er iets speciaals is gebeurd. Het zou zomaar kunnen.

Dus, warm aankleden! Langs die kant gaan staan en kijken hoe de gevleugelde formaties elkaar gaan bestrijden. Interessant wordt het zeer zeker ! Aanvang van Het Middagje VV Dongen is 14.30 uur. Tot dan!

Door Frank van Heteren

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen