ONI maakt het zichzelf onnodig moeilijk ondanks 1-2 winst

Foto: archief

En opnieuw heeft ONI een hele lastige klip weten te omzeilen al had het men zich heel gemakkelijk kunnen maken waren de legio aan kansen doeltreffend afgerond.

Tegen het voor ONI altijd lastig te bespelen Merlijn op kunstgras tussen de gebouwen van de universiteit Tilburg was het weer een ouderwetse Merlijn ONI. Zonder de geblesseerde Dennis Siemons, en de vakantie/weekendje weg vierders Patrick Pruijssers, Nils Verkooijen en Rens van Meel speelde ONI een goede eerste 45 minuten, alleen de eerste 10 minuten was het even zoeken en wennen aan het hagelnieuwe kunstgras.

Vanaf minuut 10 zette ONI de toon en liet men vlage prima voetbal zien, het was alleen enorm jammer dat een perfect uitgevoerde aanval niet doeltreffend werd afgemaakt door Sonny Moerenhout die zijn schot snoeihard op de paal zag belanden in de 11e minuut. Niet veel later kreeg de langzaam weer in vorm komende Sander Blom, hij is maanden op stage geweest in Amerika, ook een uitgelezen mogelijkheid maar ook zijn inzet werd niet beloond. Het was wachten op een treffer voor ONI die in de lucht hing en deze kwam er dan ook nadat Merlijn niet helemaal slim het balletje wilde rondspelen pikte ONI het ronde leer van een Merlijn voetje en werd Sonny Moerenhout de kans geboden, nu kwam zijn koelbloedigheid wel wel boven drijven en zette hij ONI in de 18e minuut verdiend op 0-1.

Vanaf dat moment was ONI de best voetballend ploeg en kwam Merlijn welgeteld eenmaal dichtbij het doel van ONI dat deze middag door DAAN van BEELEN met verve werd verdedigd en op geen enkel foutje te betrappen was deze middag, grote klasse van deze net 19 jaar geworden A jeugd keeper. De ONI machine draaide zoals gezegd met vlage op volle toeren en kwam menigmaal dichtbij een volgende treffer, maar een uitstekende doelman van Merlijn met 2 fenomenale reddingen , de lat en een afgekeurde treffer gooide roet in het eten. Alleen dacht superspits Lars van de Kletersteeg hier toch iets anders over en juist hij was het die de belangrijke 0-2 achter de balende doelman van Merlijn wist te krijgen in de 34e minuut.
ONI op rozen op dat moment en men had alle gelegenheden en mogelijkheden om de wedstrijd nog voor rust in het slot te gooien, alleen gelukte dat niet en kon men nog een heet 2e bedrijf verwachten.

Het 2e bedrijf was van een mindere kwaliteit, zeker van ONI zijde, dan de eerste en juist nu was het Merlijn dat met alles wat het had op jacht ging naar de aansluitingstreffer. ONI kroop een beetje te veel in de schulp en wilde afwachten en dat gaf juist Merlijn de kracht tot een offensief.
Ondanks dat wist Merlijn slechts een enkele keertje gevaarlijk te worden en had men juist een slippertje van de ONI verdediging nodig om heel gevaarlijk te worden, alleen ONI heeft DAAN van BEELEN en die gaf geen krimp en maakte deze kans ongedaan met zijn katachtige reflex.
Met nog ruim een kwartier op de klok kreeg dan ook Merlijn loon naar werken, een bal al dan niet buiten de lijn, de grensrechter van ONI heeft het niet kunnen constateren, werd voor geslingerd en men mag zeggen zeer vakkundig afgewerkt.

Door deze treffer kwam de hoop in de harten van Merlijn weer terug en kreeg ONI het toch nog even taai voor de kiezen terwijl men eigenlijk al de zaakjes op het droge had moeten hebben. Ondertussen waren de moegestreden Erik Rosenbrand en Jordy van Rijen vervangen door Jory Broeders en Glenn van Loon en rechte ONI de rug weer en kwam wederom enkele malen dichtbij een treffer, maar net als de eerste helft lag de lat en de steeds beter wordende doelman van Merlijn akelig veel in de weg. Omdat ONI het karwei niet voortijdig afmaakte was het de laatste minuten eerder spannend dan goed, maar kon men na 94 minuten opgelucht adem halen, men had deze altijd moeilijke wedstrijd, die overigens zeer sportief verliep, weer met een broodnodige overwinning over de streep getrokken. Men kan nu 2 weken uitgaan zien naar de topper in Dordrecht, omdat men a.s. zaterdag vrij is van competitie verplichtingen, wanneer men op bezoek gaat bij GSC/ODS en waar gezien de huidige stand een ware topper op het affiche staat.

ONI 2 VERSPEELT 2 PUNTEN IN SLOT SECONDE MET 2-2
Het zag er in minuut 89 nog zo onverwachts florissant uit voor de mannen van Ad Broeders en D J Faro 2-1 op het bord na treffers van Thomas Heijblom en Dennis Aarts, maar op 8 seconden voor het einde kreeg men toch nog een half deksel op de neus en moest men de punten delen met de nummer drie op de ranglijst BLC.

Als als was een vaak gehoorde opmerking bij na vraag over het wedstrijd verloop, als Dennis die ene bal nou binnen had gewerkt….. als als.
Ondanks de punten deling zakt men een plaatsje op de ranglijst, maar kruipt men toch ook weer dichterbij de subtop, dus al met al toch een goede middag ook voor het 2e selectie team.

PROGRAMMA ONI
DONDERDAG 15 MAART
19.30 ONI B – SSC
ZATERDAG 17 MAART
15.00 ONI vetr – SSC
14.30 ONI A – OLYMPIA’60
11.30 ONI C – BLAUW WIT
10.00 ONI E2- ALTENA
09.30 ONI F2 – TSC
14.30 WILHELMINA’26 – ONI 2
16.30 BLAUW WIT – ONI 3
12.45 SCO – ONI B
11.00 SCO – ONI D
09.30 WSC – ONI E1
DINSDAG 20 MAART
20.00 NEO 1 – ONI 1

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen