Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto:

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart wordt in de periode van maart tot en met mei de 28ste editie van het driebandentoernooi voor de kleine tafel gehouden.

Het toernooi wordt gespeeld onder de naam van sponsor autobedrijf Scheerders. Inmiddels zijn de uitnodigingen verstuurd en zijn de eerste aanmeldingen binnen. Tot nu toe loopt het echter nog geen storm. Er wordt gespeeld volgens het poule-systeem met na-beurt op een kleine tafel (2.30 m.). De eerste prijs in bedraagt € 150,-. Inschrijven kan bij sportcafé-zaal ’t Vaartje, Vaartweg 137, 5106 NC te Dongen-Vaart. Telefoonnummer 0162-312275. Ook kun je daar terecht voor verdere informatie. Voorts kun je je ook aanmelden via de website: http://hetvaartje.com/inschrijvenbspdv/

Biljartsport-districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot:
Volle winst team Hazenberg
In Tilburg won team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen met liefst 19-30 van team D.K.S. In een gedegen partij pakte Nhiep Tran de winst. Kopman Charles Mekes presteerde uitstekend. Hij had maar 39 beurten nodig om de finish te bereiken. Hij liet het prachtige gemiddelde van 1.051 voor zich noteren. Hij maakte bovendien een geweldige serie van zeven caramboles. Theo Laros had zelfs maar 27 beurten nodig om over de meet te komen. Hij kwam uit op het formidabele moyenne van 0.666. Door dit resultaat houdt team Hazenberg aansluiting met de top van het klassement.

Verlies ’t Vaartje
In sportcafé ’t Vaartje verloor team ’t Vaartje met 23-30 van team Buro Balans uit Oosterhout. Henk Smolders junior kreeg slechts 42 beurten. Toch kwam Henk maar twee caramboles te kort. Kopman Ad Smolders kreeg zelfs maar 34 beurten. Dat was voor Ad te veel van het goede. Toch kwm hij uit op het zeer verdienstelijke moyenne van 0.617. Piet Kamp kreeg zelfs maar 30 beurten. Ook hij kwam uit op een mooi gemiddelde van 0.466. Winst leverde dit echter ook voor hem niet op. Toch handhaaft team ’t Vaartje zich met dit resultaat in de subtop. Een podium plaats zit er nog steeds in.

Biljartsport-districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein:
AK Deur & Interieur pakt winst
In Made pakte team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel een benauwde zege op team ’t Steegje. Het werd 25-26. Jos Hamers kwam totaal niet in zijn spel en verloor kansloos. Erwin Ligtenberg speelde een sublieme partij. Hij was al na 39 beurten binnen. Hij kwam uit op het schitterende gemiddelde van 0.487 en maakte bovendien een mooie serie van 4. Zijn vader Jan liet zich hierdoor inspireren. Hij had maar 33 beurten nodig om de partij uit te spelen. Hij kwam uit op het fantastische gemiddelde van 0.757. Hierdoor werd de winst, weliswaar uiterst nipt, binnen gesleept. Door dit resultaat handhaaft team AK zich i de middenmoot.

Verlies Café ’t Vaartje
In sportcafé ’t Vaartje verloor team Café ’t Vaartje met 22-26 van team ’t Steegje uit Made. Patrick Schrijver moest nipt het onderspit delven. Zijn rivaal was al na 44 beurten bij de finish. Met het gemiddelde van 0.568 kan Patrick tevreden zijn. Met het resultaat niet. Piet Vissers kreeg geen schijn van kans. Zijn tegenspeler was al na 33 beurten over de finish. De eer werd gered door kopman Ton Kemmeren. Hij speelde zeer verdienstelijk en kwam uit op 0.687. Hij liet zijn opponent ruim achter zich. Door dit resultaat handhaaft team Café ’t Vaartje zich nog wel in de middenmoot.

Aankondigingen
Districtscompetitie driebanden-klein:
Thuiswedstrijd AK Deur & Interieur
Team AK speelt op vrijdagavond 16 februari een thuiswedstrijd. Het moet het dan in de driebanden-klein competitie van het district Midden-Brabant opnemen tegen team Dorpszicht uit Dorst. Team AK bestaat uit Jan, Johan, Erwin en Edwin Ligtenberg en Jos Hamers. De aanvang van de wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje is 19.30 uur.

Districtscompetitie driebanden-groot:
Thuiswedstrijd Hazenberg
Team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen speelt op dinsdagavond 20 februari een thuiswedstrijd. Het moet het dan in de districtscompetitie Midden-Brabant in de spelsoort driebanden-groot opnemen tegen team B.S.V. uit Waalwijk. Team Hazenberg heeft de punten nodig om een podiumplaats veilig te stellen. Het belooft een moeilijke opgave te worden, omdat team B.S.V. virtueel leider is. Team Hazenberg bestaat uit Charles Mekes, Nhiep Tran, Embert Broekhoven en Theo Laros. De aanvang van de wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje is 19.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen