Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto:

]In sportcafé ’t Vaartje won team autobedrijf Lion van Loon Dongen met 6-2 van team TMC uit Veldhoven. Nhiep Tran was de enige die verloor. Hij kreeg ook maar 36 beurten. Het was een uitermate spannende duel, waarbij er zeer kansen waren voor winst.

Aan het eind kwam hij slechts één carambole te kort, doordat hij in de na-beurt vanaf acquitte miste. In de eerste sessie was er al winst voor Toon Verbunt en Leo Loonen. Toon speelde een gedegen partij en loodste deze bekwaam naar de winst. Leo sprintte in maar 36 beurten naar de eindstreep. Beide spelers gaven hun rivalen weinig kans. Kopman Ad Faro moest de beslissing brengen. Hij speelde een prima partij, maar zag zijn opponent aanhaken.

In de veertigste beurt speelde hij de partij uit. Zijn opponent bleef steken op vier caramboles van de finish. Ad maakte een mooie serie van vijf en kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.625. Nhiep liet 0.666 voor zich noteren en Leo kwam eveneens op een formidabel moyenne uit. Hij kwam uit op 0.555. Ook het teammoyenne van 0.526 mag er wezen. Door dit resultaat staat team van Loon nu gedeeld aan de leiding. Het moet deze positie delen met team Thekes uit Herpen. Team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. staat derde met slechts één punt achterstand.

Gelijkspel SunControls
In sportcafé ’t Vaartje speelde team SunControls Tilburg opnieuw met 4-4 gelijk tegen team Jan Baars uit Veenendaal. Verlies was er voor Anja Verbogt en Gerard Gabriëls. Gerard kwam opnieuw niet in zijn spel en verloor kansloos. Anja kreeg maar 36 beurten en verloor eveneens. Ze maakte nog wel een mooie serie van vier. Jos Hamers hield de verdediging uitstekend gesloten en loodste zijn partij bekwaam naar de winst. Kopman Stephan van den Hooff speelde een prima partij. Hij finishte in sechts 41 beurten en liet het prima gemiddelde van 0.609 voor zich noteren. Door dit resultaat handhaaft team SunControls zich op de negende plaats.

Biljartsport-districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot:
Volle winst team Hazenberg
In sportcafé ’t Vaartje won team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen met 30-16 van team Bongaards uit Oosterhout. Theo Laros speelde een gedegen partij en trok de winst naar zich toe. Hij liet zijn tegenstander kansloos. Charles Mekes speelde een geweldige partij. Hij kwam uit op 1.000 precies. Hij maakte bovendien een schitterende serie van negen caramboles. Ook Embert Broekhoven zette zijn beste beentje voor. Ook hij liet zijn tegenspeler kansloos door in maar veertig beurten te finishen. Hij kwam uit op het puike moyenne van 0.475. Hij maakte een mooie reeks van vijf. Door dit resultaat staat team Hazenberg op een fraaie derde plaats. De achterstand met de top bedraagt 12 punten.

Winst ’t Vaartje
In Oosterhout won team ’t Vaartje met 24-26 van team De Eekhoorn. Henk Smolders (junior) liet zich weer eens van zijn beste kant zien. Na 26 beurten was de partij al weer voorbij. Hij kwam uit op het schitterende gemiddelde van 0.653. Zijn tegenstrever bleef verbouwereerd achter met een schamele score van zeven caramboles. Piet Kamp verloor. Hij kreeg ook maar 36 beurten. Hij kwam slechts vier caramboles te kort. Kopman Ad Smolders had pech. Hij kwam slechts één carambole te kort. Hij maakte een mooie serie van vier. Door dit resultaat handhaaft team ’t Vaartje zich op een mooie vierde plaats.

Biljartsport-districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein:
Mooie winst AK Deur & Interieur
In Werkendam won team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 21-28 van team Werkendam 7. Jan Ligtenberg was de enige die verloor. Jan kon zijn opponent redelijk volgen, maar deze ha maar 33 beurten nodig om de partij te beëindigen. Met het gemiddeld van 0.606 kan Jan tevreden zijn met het resultaat waarschijnlijk niet. Jan maakte een mooie serie van vier caramboles. Johan Ligtenberg speelde een slopende partij. Hij wist aan de goede kant van de score te blijven en sleepte hiermee de winst binnen. Erwin Ligtenberg deed het uitstekend. Hij sleepte de winst binnen in slecht 45 beurten. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.400. Door dit resultaat is team AK opgeklommen naar de vijftiende plaats.

Volle winst Café ’t Vaartje
In sportcafé ’t Vaartje won team Café ’t Vaartje met liefst 30-17 van team H.M.S. uit Sprang-Capelle. Patrick Schrijver excelleerde. Hij was al na 36 beurten uit. Hij kwam uit op het sublieme gemiddelde van 0.805. Piet Vissers maakte een formidabele serie van zeven. Hij kwam uit op het puike gemiddelde van 0.673. Ook kopman Ton Kemmeren pakte in een degelijke partij bekwaam de winst. Hij kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.600. Door dit resultaat staat team Café ’t Vaartje nu in de middenmoot op een mooie negende plaats.

Aankondigingen

Topduel team P.C. Kamp
Team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. speelt op vrijdagavond 15 december in de Landelijke competitie van de KNBB thuis tegen koploper team Thekes uit Herpen. Bij winst handhaaft team Kamp zich aan de top. Team P.C. Kamp bestaat uit Ad Smolders, Willy v.d. Wiel, Patrick Schrijver, Jan Ligtenberg en Piet Kamp. De wedstrijd in sportcafé ‘t Vaartje begint om 19.30 uur.

Districtscompetitie driebanden-groot:
Thuiswedstrijd ‘t Vaartje
Team ’t Vaartje speelt op dinsdagavond 19 december tegen team ’t Borduurhuis uit Tilburg. Team ’t Vaartje heeft een goed resultaat nodig om zich te handhaven in de top van het klassement. Het belooft dus wederom een spannende ontmoeting te worden. Het is een wedstrijd in de districtscompetitie Midden-Brabant in de spelsoort driebanden-groot. Het vaste team van ’t Vaartje bestaat uit Ad Smolders, Piet Kamp en Henk Smolders junior. De aanvang van de wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje is 19.30 uur.

Districtscompetitie driebanden-klein:
Thuiswedstrijd AK Deur & Interieur
Team AK speelt op dinsdagavond 19 december een thuiswedstrijd. Het moet het dan in de driebanden-klein competitie van het district Midden-Brabant opnemen tegen team D’n Berg uit Geertruidenberg. Team AK bestaat uit Jan, Johan, Erwin en Edwin Ligtenberg en Jos Hamers. De aanvang van de wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje is 19.30 uur.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen