Mooie zeges jeugdpoloërs ZV De Vennen

Foto:

In een weekend waarin dames 1 en heren 1 het wedstrijdwater niet in hoefden behaalden beide jeugdteams van De Vennen fraaie overwinningen. Voor de jeugd onder 11 jaar waren het de eerste punten van het seizoen, de jeugd onder 15 pakte de derde achtereenvolgende zege.

De jeugd onder 11 miste 3 spelers maar de overige 8 jongens en meisjes trokken vol goede moed naar Oosterhout om het op te nemen tegen hun leeftijdsgenoten van De Warande. Vooraf leek het een duel te worden waarin de ploegen aan elkaar gewaagd zouden zijn en zo verliep de wedstrijd ook. De Vennen, beginnend met Amber Hazenberg onder de lat, kwam in de eerste periode via een treffer van Yvon Drieling op een voorsprong maar de uitblinker aan Oosterhoutse zijde zorgde voor een snelle 1-1. De Vennen moest het niet zozeer van één uitblinker hebben maar werkte als team keihard om mooie aanvallen op te zetten en om bij balverlies de bal weer zo snel mogelijk in bezit te krijgen. Er werd goed gekeken of er een medespeler vrij lag en het goede spel leverde via doelpunten van Sep van Vessem (2x) en Elena van den Brand een 1-4 voorsprong halverwege op. Tijdens de kantwisseling straalde er bij enkele Vennen-spelers al een hoopvolle blik in de ogen, zou de eerste overwinning erin zitten?

Of door dat vooruitzicht de concentratie wat wegzakte is niet duidelijk maar De Warande wist keeper Julian Geerts, die in de tweede wedstrijdhelft het Vennen-doel verdedigde, binnen korte tijd twee keer te passeren. De spanning was dus terug in de wedstrijd, maar gelukkig wist Semin Kolasinac de marge toch weer op 2 doelpunten te brengen (3-5). In de slotperiode maakt De Vennen duidelijk dat het als team sterker was want Mika Deijkers was de 5e speler van De Vennen die wist te scoren. Dat lukte hem zelfs twee keer en bij de slottreffer, 3 seconden voor tijd, van Semin Kolasinac (4-8) was het helemaal zeker, de overwinning en de drie punten gingen mee naar Dongen. De winst werd met luid gejuich en vreugdesprongen begroet en smaakt vast en zeker naar meer!

Het gemengd onder 15 team ging in Oss op bezoek bij Arethusa in een poging de ongeslagen status vast te houden. Ondanks een snelle 0-1 via Daniel Hinz leek de thuisploeg niet van plan daar zomaar aan mee te werken. De Ossenaren namen het initiatief over en zwommen weg naar een 4-1 voorsprong in de tweede periode voordat Stijn van Hest uit een manmeer de 4-2 kon scoren. In de tweede wedstrijdhelft tapte De Vennen uit een ander vaatje en dat bleek een succesvol vaatje. In de derde periode scoorde de Dongense ploeg 4 keer achter elkaar (via Austin Hol, Daniel Hinz en Stijn van Hest (2x)) en de 4-6 voorsprong werd in de slotperiode nog vergroot naar 5-8 door treffers van Teun van Dongen en Bo van Tilburg. De derde overwinning in 3 wedstrijden, een fraai resultaat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen