VV Dongen komt tekort in Brabantse Derby

De ‘Derby om het Brabants Kampioenschap’ is in het voordeel van UNA uit Zeelst geëindigd. UNA speelde eerder dit seizoen gelijk tegen OJC uit Rosmalen waar VV Dongen vorige week een 4-0 overwinning op boekte. UNA wist VV Dongen met 2-0 te bedwingen door twee onoplettendheden aan Dongense kant af te straffen.

Zou VV Dongen iets meer geluk hebben gehad dan had de wedstrijd wellicht een gelijkspel hebben opgeleverd, maar de mannen van VV Dongen trainer Timmers kwamen voor de goal net iets tekort en daar kon UNA-doelman Stoskovic zijn klasse laten zien. Door de winst op VV Dongen blijft UNA samen met Jong Vitesse koploper en zakt VV Dongen een plaatsje in de middenmoot. VV Dongen staat nog precies in het linker rijtje op de negende positie. Volgende week zondag 5 november speelt VV Dongen thuis tegen ADO ’20. Aanvang op Sportpark de Biezen is 14.30 uur

Beide teams waren onafhankelijk van elkaar op zoek naar een winstpartij. Vorige week zette UNA een slecht resultaat neer tegen medekoploper Vitesse. Er werd met maar liefst 5-0 verloren. VV Dongen daarentegen wist met 4-0 te winnen van OJC nadat het tegen twee opeenvolgende nederlagen was aangelopen. Het aangeschoten wild van UNA tegen het comeback team van Dongen beloofde op voorhand een interessant duel te worden maar de neutrale toeschouwer kwam, zeker in de eerste helft bedrogen uit. Beide ploegen speelden met de handrem erop en het publiek werd getrakteerd op schaakvoetbal. Kleine kansjes vielen er te noteren voor zowel UNA al VV Dongen. VV Dongen liet vooral in het begin de bal aan UNA die op hun beurt gedoseerd aanvielen.

In de 4e minuut schoot Marc Hocher van UNA net voorlangs en in de 12e minuut kreeg Tom Kolkert van VV Dongen een schotkans. Grootste mogelijkheden om de score te openen waren er voor Remon Koenen in de 17e en 26e minuut. Vooral de tweede kans was mooi van opzet. De bal werd via de rechterkant getransporteerd naar de linkerkant waar linksbuiten Moustafa Mohammad een scherpe voorzet in het vijfmeter gebied van doelman Stoskovic afleverde. Remon Konen zag zijn halve omhaal gered door de keeper, die geen idee had waar de bal zou komen. Op dat moment had VV Dongen het betere van het spel, maar het was UNA dat in dezelfde minuut de score opende. Een lange crossbal van links naar rechts werd door de latere man of the match Nick Tielemans ongehinderd gecontroleerd. Zijn afgemeten voorzet werd door spits Brian Boogers koppend gepromoveerd tot de 1-0.

VV Dongen oogde niet direct aangeslagen maar ontsnapte in de 45e minuut aan de 2-0 toen Tom Sebregts op de rand van het zestienmetergebied teruglegde op Boogers. Zijn poging ging maar net naast. VV Dongen en UNA gingen met 1-0 de rust in en VV Dongen zou als alles volgend plan zou zijn verlopen met meer druk op UNA gaan spelen om de 1-1 te forceren. De toeschouwers waren nog niet terug van de koffie toen Nick Tielmans voor de 2-0 zorgde. Een afgeslagen aanval van VV Dongen werd goed overgenomen door UNA. Geheel links in het strafschotgebied mocht de schutter vrij aannemen en verschalkte VV Dongen keeper met een lang diagonaal schot in de verre kruising.

VV Dongen liep vanaf dat moment achter de feiten aan en trachtte met meer opportunisme het doel van UNA te vinden. VV Dongen drukte UNA achteruit en had geluk dat UNA niet erg goed gebruik maakte van de geboden ruimte. Het offensief leverde geen echte kansen op. Veel balbezit maar slechte en onnauwkeurige passing in de slotfase van bijna elke aanval kostte veel kracht. Het bracht een afstandsschot die via de paal weer in het veld kwam. Een kopbal van de ingevallen spits Thomas Schilders werd vakkundig verdedigd door keeper Stoskovic en bij twee achtereenvolgende corners waren de aanvallers van VV Dongen niet meedogenloos genoeg met het zetten van hun hoofd. UNA liet zich na het doelpunt niet meer voor het VV Dongen doel zien en maakte het zich onnodig moeilijk door continue achteruit te lopen. VV Dongen deed hard zijn best en UNA speelde niet overtuigend. Toch verdienden zij de overwinning, omdat ze effectiever waren geweest in het afstraffen van de fouten die VV Dongen zelf maakte. En zo konden alle hoog gespannen verwachtingen worden opgeborgen en worden meegenomen naar de volgende wedstrijd.

Zondag 5 november om 14.30 uur ontvangt VV Dongen pp Sportpark de Biezen ADO ’20.
27. 1-0 Boogers
47. 2-0 Tielemans