Van der Kolk Liberty dames 1 stijgt weer een plekje

Zondag 29 oktober stond er weer een spannende wedstrijd op het programma voor Van der Kolk Liberty dames 1. Spijkenisse, een bekende tegenstander, kwam op bezoek in Dongen. Na een goed bekertoernooi vorige week zondag waren de dames klaar om een goede pot te spelen.

Vanaf minuut 1 werd er volle druk gezet op de dames van Spijkenisse. Al snel werd duidelijk dat dit een fysieke wedstrijd zou gaan worden. In het begin van de eerste helft werden er weinig kansen gecreëerd door Van der Kolk Liberty dames 1, maar er werden ook weinig kansen weggegeven aan Spijkenisse. Net voor het einde van de eerste helft was daar een mooie uitbraak van Van der Kolk Liberty dames 1. Chelsea van Helmond opende mooi op Femke Kuppens. Femke kon doorlopen naar de cirkel waar Sanne Kattenbeld vrij stond om de bal mooi het goal in te tikken. Met een 1-0 voorsprong werd er gefloten voor de rust.

Het spel ging redelijk gelijk op en het bleef spannend, totdat er een strafcorner werd versierd door van der Kolk Liberty dames 1. Helaas werd de eerste inzet gekeerd, maar de tweede rebound werd hard ingeschoten door Eveline Kahlman, die de stand op 2-0 bracht. Ondanks de voorsprong bleef het een spannende wedstrijd. Het werd nog spannender, Spijkenisse kreeg een strafcorner en maakte de aansluitingstreffer. Ze kregen weer vertrouwen dat ze nog de 3 punten konden meenemen uit Dongen en begonnen aan te dringen. Daar volgde ook nog de 2-2, Van der Kolk Liberty dames 1 moest nu echt een tandje bij gaan zetten. Na een aantal spannende minuten was daar dan de verlossende treffer, Chelsea van Helmond sloeg raak en bracht de voorsprong weer terug. Met nog een aantal minuten op de klok werd er alles op alles gezet om de 3 punten in Dongen te houden. Van der Kolk Liberty dames 1 wist nog een aantal kansen te creëren, maar een goal bleef uit. Eindelijk was daar het eindsignaal en de dames konden er weer 3 punten bij schrijven en schuiven daardoor een plaats omhoog in de poule.

Volgende week speelt Van der Kolk Liberty dames 1 uit bij Walcheren, in Vlissingen.