Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto:

Afgelopen week is in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart de finale gehouden van het clubkampioenschap libre van biljartvereniging ’t Vaartje. In de eindstrijd waren er nog drie spelers over gebleven. In de eerste wedstrijd speelde Evert de Leeuw tegen Wim Cleijn. Evert wist in de beginfase Wim bij te houden. Hij maakte onder meer een schitterende serie van elf.

De hoogste serie van de avond. Daarna liep Wim met een onder meer een serie van tien weg. Wim kon vervolgens de partij niet uitmaken. Evert profiteerde en pakte de winst. In de tweede partij speelde Wim Cleijn tegen Anton Smulders. Wim was er op gebrand om revanche te nemen. Hij had 14 caramboles in drie beurten. Anton hield het hoofd koel en bouwde geleidelijk aan een voorsprong op. In de slotfase kwam Wim nog wel terug. Anton besliste de partij echter met een serie van vijf. Anton moest het nu opnemen tegen Evert om de kampioen te kunnen aanwijzen. Het was te merken dat er spanning op de partij zat. Bij de stand 47-29 leek er nog van alles mogelijk. Evert maakte een serie van vier en Anton counterde met een serie van vijf. Daarna speelde Evert het voor de neus van Anton uit. Anton kwam slechts vijf luttele caramboles te kort. Evert werd de nieuwe kampioen en de opvolger van Rini Netten.

Evert werd twee jaar geleden derde, vorig jaar tweede en dit jaar pakte hij de titel. Wim reikte tot een voortreffelijke derde plaats. Het zat er voor hem net niet in. Anton werd tweede. Jo v.d. Meulen was weer present om de prestaties van de biljarters te volgen en de beker uit te reiken. Voorzitter Wilma Kemmeren dankte de gastheer en gastvrouw Ton en Hanny Kemmeren voor het beschikbar stellen van het materiaal en de lekkere hapjes. Mede dankzij het kasteleinsechtpaar is er bovendien een mooi prijzengeld beschikbaar voor de finalisten. De volgende finale die gespeeld gaat worden is de finale in de spelsoort driebanden-groot.

Biljartsport Landelijke vierde divisie:
P.C. Kamp verslaat SunControls
In de Landelijke competitie van de KNBB in de spelsoort driebanden-groot versloeg team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken huisgenoot SunControls Tilburg nipt met 5-3. In de eerste sessie was er winst voor Jan Ligtenberg. Jan nam een voorsprong, maar zag Gerard Gabriëls uitstekend terug komen. Gerard nam zelfs een 15-16 voorsprong. Jan hield het hoofd koel en besliste de partij in zijn voordeel. Anton Smulders en Willy v.d. Wiel speelden een enerverende partij. Het ging de hele wedstrijd tegen elkaar op. Anton finishte als eerste. Willy maakte echter in de na-beurt gelijk. Beiden kwamen uit op het verdienstelijke gemiddelde van 0.520 en ze maakten ook allebei een serie van vier. In de tweede sessie pakte Patrick Schrijver de winst op Jos Hamers en stelde daarmee de winst voor team Kamp veilig. Stephan v.d. Hooff versloeg vervolgens wel Ad Smolders. Ad kwam overigens maar twee caramboles te kort. Stephan maakt een prachtige serie van vijf. Ad had zelfs een voortreffelijke reeks van zes.

Lion van Loon start met verlies
In sportcafé ’t Vaartje verloor team autobedrijf Lion van Loon Dongen de eerste wedstrijd van het seizoen met 2-6 van team de Hazelaar uit Rosmalen. In de eerste sessie was er verlies voor Leo Loonen en Toon Verbunt. Beide spelers kwamen niet echt in hun spel. In de tweede sessie verrichtte Ad Faro een huzarenstukje. Hij stond met 16-23 achter. Zijn opponent behoefde dus slechts twee caramboles te halen. Met een serie van vijf keerde hij de partij en pakte vervolgens toch nog de winst 25-24. Nieuwkomer Nhiep Tran kwam uitstekend terug van een achterstand, maar verloor uiteindelijk met 24-25.

Biljartsport-districtscompetitie driebanden-groot:
Volle winst team Hazenberg
Team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen is de nieuwe competitie in de spelsoort driebanden-groot van het district Midden-Brabant uitstekend begonnen. Het werd 30-22 tegen team Prinsenhoeven uit Tilburg. Theo Laros zette zijn beste beentje voor en was al na 34 beurten bij de finish met het fraaie gemiddelde van 0.529. Embert Broekhoven deed het met 0.558 nog iets beter. Ook dit was ruim voldoende voor de winst en ook hij had slechts 34 beurten. Hij maakte bovendien een mooie serie van vier. Nhiep Tran had eveneens een uitstekend debuut. De gelegenheids kopman zette een degelijke partij neer en sleepte daarmee eveneens de winst binnen.

Biljartsport-districtscompetitie driebanden-klein:
Winst team AK Deur & Interieur
Deze week is de competitie in de spelsoort driebanden-klein van het district Midden-Brabant van start gegaan. In sportcafé ’t Vaartje begon team AK de driebanden-klein competitie van het district Midden-Brabant met winst. Tegen team Landzicht uit Sprang-Capelle werd het 27-24. Edwin Ligtenberg was de enige die verloor. Hij kwam niet in zijn spel en moest het onderspit delven. Erwin Ligtenberg had maar 41 beurten nodig om de finish te bereiken. Hij zette het mooie gemiddelde van 0.439 neer en maakte een mooie serie van vier. Vader Jan deed het met 0.454 net iets beter. Ook hij pakte de winst.

Verlies team Café ’t Vaartje kampioen
Team Café ’t Vaartje verloor in Sprang-Capelle met 28-22 van team Landzicht. Kopman Bart de Wijs pakte als enige de winst met het degelijke gemiddelde van 0.750.Piet Vissers kon niet in zijn spel komen en verloor kansloos. Patrick Schrijver onderscheidde zich door een mooie serie van zeven te maken. Winst leverde dit echter niet op.

Aankondigingen

Thuiswedstrijd Hazenberg
Team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen speelt op 19 september een thuiswedstrijd. Het moet het dan in de districtscompetitie Midden-Brabant in de spelsoort driebanden-groot opnemen tegen team ’t Steegje uit Made. Team Hazenberg bestaat uit Charles Mekes, Nhiep Tran, Embert Broekhoven en Theo Laros. De aanvang van de wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje is 19.30 uur.

Thuiswedstrijd AK Deur & Interieur
Team AK speelt op 19 september een thuiswedstrijd. Het moet het dan in de driebanden-klein competitie van het district Midden-Brabant opnemen tegen team ’t Steegje uit Made. Team AK bestaat uit Jan, Johan, Erwin en Edwin Ligtenberg en Jos Hamers. De aanvang van de wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje is 19.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen