Enerverende wedstrijd tegen Baardwijk levert 1e punt voor DVVC MO17 op.

Foto: Carlinde Photo's & More

Zaterdag 18 februari mochten de MO17 dames hun tweede competitiewedstrijd spelen. Wederom uit, ditmaal wat dichter bij huis, in Waalwijk, tegen Baardwijk.

De wedstrijd gaat een uurtje of anderhalf eerder dan oorspronkelijk aangegeven van start en dat is voor de Dongense dames wellicht wat te vroeg ….?
Ze zetten hun beste beentje voor maar tegen deze geroutineerde 1e klassers is het behoorlijk knokken en vanuit een corner komt doelpunt nummer 1 binnen. Het triggert de groen-witte wel maar een doelpunt komt er, op dat moment nog niet uit. Wél voor de thuisploeg! En zo kijken de gasten in Waalwijk tegen een 2-0 achterstand aan. De omslag komt door een mooi opgezette aanval en een lange rush door Lindsey vd Kaa. 2-1. Op volle vaart gaat het door en voor de rust is de stand, door Naomi Kemmeren, gelijk getrokken: 2-2.  Ze hebben het dus wel degelijk in zich.

Na de rust wordt na een elleboog‘gevecht’ een vrije trap toegekend aan de DVVC-dames en deze wordt zonder aarzelen door Naomi voluit benut en daarmee heeft DVVC de achterstand omgebogen naar een (kleine) voorsprong. Helaas kunnen ze er niet zo heel erg lang van genieten en brengen de Baardwijk dames de stand weer op gelijke hoogte en schrijft de scheidsrechter zijn 6e doelpunt in het boekje. 3-3.

Wat in de gehele wedstrijd, zo ook in die 1e van een 14dagen terug, opvalt, is dat de eerste klasse duidelijk een stuk ruiger is. In de hitte van de strijd lijkt er even een klein relletje te ontstaan. Gelukkig kiest onze jongedame ervoor om, letterlijk, afstand te nemen, door zichzelf om te draaien en weg te lopen. Nog een schreeuw en wild handgebaar in haar rug, waarop ze niet meer reageert en de crisis (lijkt) bezworen. De wedstrijd gaat weer door.

De groen-witten in de aanval en de meegekomen fans zijn even van hun à propos. Heeft Lindsey nou zojuist haar 2e doelpunt gescoord. De Baardwijkse keepster volgde wonderbaarlijk kalm de bal en … uh, jawel, hij rolde voor DVVC aan de goede kant van de paal. 3-4. Houdt MO17 dit vol?  Ze knokken en knokken. Een kleine misrekening en de minimale voorsprong is weer teniet gedaan. Baardwijk brengt zichzelf weer op gelijke hoogte: 4-4

Het is bijna tijd en de conditie begint zijn tol te eisen. Toch zijn de Dongense meiden strijdvaardig en geven niet op. Ze verdedigen het doelgebied met hand en tand. Die ene punt moet en zal mee naar huis! De keepster komt nog een keer wervelend uit en duikt zich onversaagd op de bal. Een aanvallende Baardwijkse komt in volle vaart te laat en valt achterover boven op schouders, nek en hoofd van de goallie. Stress!!  Langzaam en verdwaasd komt de laatste verdedigster overeind, even alle spieren cq gewrichten controleren, een paar keer diep ademhalen, en doorrrrrr….. De bal wordt flink weggeschoten, opgevangen en nog eens verder geschoten. Een gerichte aanval is het niet maar het DVVC doel is weer Baardwijk”vrij” en al snel is daar het verlossende fluitsignaal.

Het eerste punt is binnen. De meegekomen (en de nagekomen  ) fans hebben weer kunnen genieten, de meiden vonden het fantastisch dat jullie er weer waren en hopen op nóg meer support bij de volgende wedstrijd. Thuis (das n makkie voor de fans, toch?) 4 maart, aanvang wedstrijd 14.30u! Afgesproken … we zien jullie dan: Sportpark Dongekant in Dongen.

Ben je zelf in de leeftijd van 16, 17 of 18 en zou je best zelf willen voetballen kom dan eens langs, aan de Sportlaan 4 op maandag- of woensdagavond. De meiden trainen dan van 19.45u tot ca. 21.00uur. Kijken mag, meetrainen is zeker zo gezellig! Dus…Kom op meiden, voetbal is dé snelst groeiende sport onder meisjes en vrouwen en heb je 1x meegetraind weet je meteen waarom dat zo is.
Daarom: Heb je zin(?): Je bent van harte welkom!

Tekst en foto’s: Carla vd Linden

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen