Weer een thuisoverwinning VV Dongen

Foto: Jeffrey Oomens

De 3-2 zege op het beloftenteam van de Graafschap kwam niet vanzelf. Waar de Graafschap in de eerste helft VV Dongen op de rug had kunnen leggen was het keeper Jordy Zielschot die zijn team van een grote achterstand afhield. Ook Remon Koenen toonde zijn waarde voor het team van Timmers en schroefde zijn doelpunten aantal op naar 12.

Met twee goals had hij een groot aandeel in de overwinning. VV Dongen staat door deze zege nog steeds op plaats 3 met 41 punten. Westlandia staat op plaats 2 met 43 punten maar heeft een wedstrijd meer gespeeld. Aanstaande zondag 29 januari spelen de dorpsgenoten tegen koploper ASV de Dijk uit Amsterdam. Zij leiden de dans met 50 punten en hebben ook een wedstrijd meer gespeeld.

Het duel tegen de Graafschap werd op het kunstgras gespeeld omdat het hoofdveld nog teveel bevroren was. “Ik wilde perse spelen, want anders ga je teveel achterlopen op je concurrenten en volgende week staat de topper tegen de Dijk op het programma en dat duel had ik niet als eerste wedstrijd na de winterstop willen hebben.” Ron Timmers was tevreden met de overwinning en vond dat de tegenstander zijn team in leven hield door in de eerste helft niet te scoren. “Ja, je speelt wel tegen een team dat bestaat uit jongens die een profcontract willen verdienen en minimaal zes in de week op het veld staan.”

De Graafschap speelde voortvarend en liet VV Dongen geen moment in haar spel komen. De thuisploeg kwam telkens een mannetje tekort op het middenveld en qua balvastigheid en behandeling waren de Doetinchemers de Dongenaren de baas. Het leverde een aantal gevaarlijke momenten op voor het doel van de uitblinkende Zielschot. Versteeg, Jankovic en Burgzorg. Telkens was The Man of the Match paraat, zelfs bij de grootste kans waar Jankovic in een een-op-een situatie de bal tegen Zielschot aanschoot. “Ik denk dat hij dacht dat ik zou gaan liggen, maar ik wachtte af en reageerde pas nadat hij had besloten om te schieten.”

VV Dongen had sporadisch wat laten zien via Rick Schouw en Remon Koenen maar het bleven bij halve kansjes. “Het leek er net op alsof we niet scherp genoeg waren. We liepen continue achter de feiten aan en dat hebben we in de rust proberen te corrigeren.” Zielschot en zijn team waren nog maar net uit de kleedkamer en de bal lag al achter hem in het netje. “De aftrap was al niet lekker en de diepe bal die Gio Henskens gaf werd onderschept. Die Jankovic wist daar wel raad mee en schoot hem volgens mij in de kruising.” (0-1 in de 46e minuut)

“Dan loop je achter de feiten aan, maar we weten als team dat we niet in paniek hoeven te raken.” Timmers greep in en bracht Glenn Kools en Jorik Mijnhijmer voor Schouw en Poelmans. In de rust had hij al Floris Wouters laten vervangen door de herstelde spits Tom Kolkert. VV Dongen ging een-op-een spelen en het aanvalskwartet werd gevormd door Mart van Bree, Remon Koenen, Tom Kolkert en Jorik Mijnhijmer.

“Toe zag je dat mijn team de volwassenheid miste om daar mee om te gaan. Ik had ze nog gewaarschuwd, maar ze konden het niet houden en dan zie je dat VV Dongen een hecht team is en wij een ploeg zijn die aan het opleiden is.” Trainer Roelofsen was wel vol lof over zijn eigen team ondanks de nederlaag. “Als je ziet hoeveel kansen we hebben gecreëerd tegen een team dat pas 21 doelpunten had tegen gekregen dan kan ik allen maar zeggen dat we onszelf niet hebben beloond.” Timmers op zijn beurt: “Dat hoort wel bij het spelletje en zolang er niet wordt gescoord blijven de kansen open en daarbij moet ik zeggen dat we aan Zielschot een hele goede hadden vandaag, maar goed daar staat hij voor.”

VV Dongen ging vol druk spelen en het opportunisme betaalde zich in de 69e minuut uit. Tom Kolkert legde met zijn hoofd een lange bal van Paul van Zon panklaar neer voor de instormende Remon Koenen. Hij schoot de bal onberispelijk hard binnen. (1-1 in de 69e minuut). In de 79e minuut ontstond er een hachelijk moment voor het VV Dongen-doel, maar Delano Burgzorg schoot de vrije kans naast het doel. In de situatie meteen daarop was het wederom uitblinker Koenen die zijn team aan de voorsprong hielp. Aan de linkerkant maakte Jorik Mijnhijmer zich vrij en wist een voorzet af te leveren. Koenen schatte deze bal goed in en kwam voor zijn tegenstander. Met een gemeen rollertje verschalkte hij de verbouwereerde keeper. (2-1 in de 80e minuut).

Toen direct daarna Mart van Bree zijn tegenstander uitkapte en loeihard uithaalde leek het duel beslist. (3-1 in de 81e minuut). “We hadden de controle en natuurlijk kan er dan nog van alles gebeuren en dan is het jammer dat je ze terug laat komen door een foutje.” In een situatie na een corner werd de bal ingebracht en Paul van Zon zag de bal in het doel vliegen. In een reflex zette hij een hand achter de bal en de arbiter kon niets anders doen dan hem direct rood te geven en een penalty toe te kennen. Het gebeurde allemaal in de officiële slotminuut. Marlon Versteeg verzilverde het cadeautje (3-2 in de 90e minuut) en in de blessuretijd moest Jordy Zielschot nog een keer handelend optreden om de 3 punten in Dongen te houden. “Ach ja, vandaag ben ik een keer belangrijk en volgende week is dat weer iemand anders. Wel leuk hoor die complimenten.” aldus de talentvolle keeper Jordy Zielschot.

Aanstaande zondag 29 januari staat De Topper op het programma. Koploper ASV de Dijk komt op bezoek. Genoeg redenen om naar Sportpark de Biezen te komen. Aanvang 14.30 uur

Door Frank van Heteren / Foto Jeffrey Oomens

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen