Plugro Liberty dames 1 met 15 punten de winterstop in

Zondag 27 november reist Plugro Liberty dames 1 af naar HC Voorne in Hellevoetsluis voor de laatste wedstrijd voor de winterstop, nummer 6 tegen nummer 7. Met 1 punt verschil moest gewonnen worden om zesde te eindigen voor de winterstop. Met een hele goede wedstrijd van vorige week achter de rug ging Plugro Liberty dames 1 met goede moed van start.

De wedstrijd begon rommelig, passes op kleine afstand gingen mis, ballen kwamen niet aan en het balbezit werd vaak snel ingeleverd. Door de onnauwkeurigheid kwam Plugro Liberty dames 1 dan ook met 1-0 achter. Het spel moest beter om de 3 punten mee naar huis te kunnen nemen, ondanks de achterstand werd het spel niet beter. De frustraties liepen wat op. Helaas werd er nog een klap uitgedeeld door Voorne, waardoor Plugro Liberty dames 1 tegen een achterstand van 2-0 aankeek. Net voor rust werd er besloten een ander systeem te spelen. Er werd meer druk gezet op de speelsters van Voorne, waardoor ook zij wat slordiger werden. Helaas werd er niet van geprofiteerd en bleef het 2-0 in de eerste helft. Belangrijkste punten die meegenomen moesten worden, waren positieve coaching en makkelijke passes.

Begin van de tweede helft ging het iets beter bij Plugro Liberty dames 1, de ballen kwamen beter aan en er ontstonden zelfs een paar kansen en strafcorners. Ondanks de kansen bleef er 2-0 op het scorebord staan. Plugro Liberty dames 1 bleef druk zetten, waardoor er weer een paar foutjes van Voorne veroorzaakt werden. Helaas konden deze fouten niet afgestraft worden door Liberty. Net toen het wat hoopvoller werd door de kansen die kwamen, maakte Voorne er 3-0 van. De speelminuten verstreken en de 3-0 achterstand leek steeds onmogelijker in te halen. In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg Plugro Liberty dames 1 nog een strafcorner tegen. Nadat de strafcorner werd gegeven, floot de scheidsrechter af. Met de laatste krachten werd de inzet van Voorne door de verdediging gekeerd en was de wedstrijd afgelopen.

Na een teleurstellende wedstrijd gaat Plugro Liberty dames 1 toch met 15 welverdiende punten de winterstop in. 11 december worden de eerste zaalwedstrijden in de eerste klasse gespeeld, na de zaalcompetitie speelt Plugro Liberty dames 1 op 12 maart thuis tegen Tempo ’34 en worden de 3 punten weer in Dongen gehouden.