Pieten-Pet-Toernooi

Foto:

Afgelopen zondag werd door de Dongense Jeu de Boules Club het zg. Pieten-Pet-Toernooi georganiseerd. Dit toernooi wordt altijd in december gehouden en wel vlak voor het Sinterklaasfeest. Gelukkig was het minder koud dan een dag ervoor en liet het zonnetje zich warempel nog een paar keer zien.

Er hadden zich 48 deelnemers aangemeld, die ieder 3 wedstrijden moesten spelen. Door loting werd bepaald tegen wie en met wie je dan moet spelen. Dus elke keer een ander maatje en uiteraard ook een andere tegenstander. Sommige spelers kozen voor de buitenbanen, maar er kon uiteraard ook binnen gegooid worden. Los van het jeu de boulen had de wedstrijdcommissie ook een prijsje uitgeloofd voor degene die de “mooiste pet” zou hebben. Er waren die zondag maar liefst 4 pietermannen (of pietervrouwen?), maar dan wel echte zwarte. Deze keer geen schoorsteenpietjes of andere gekleurd volk. Nee, gitzwarte pieten dit jaar. Aangezien ze alle vier even mooi en sierlijk uitgedost waren, werd uiteindelijk de winnende piet door loting aangewezen: Jaqueline van Rijckevorsel was het gelukkige Pietje! Proficiat aan alle zwarte Pieten.

Dan weer terug naar de wedstrijden. Na 3 gespeelde wedstrijden werd alles op de computer ingevuld en even later rolde de rangschikking eruit. Op de 3e plaats kwam Ad Broekhoven met 3 gewonnen partijen en + 20, op de 2e plaats kwam Toine Snoeren. Ook hij had 3 wedstrijden gewonnen en +25. Op de 1e plaats en dus winnaar van het Pieten-Pet-Toernooi 2016 was Johan van Kuijk. Hij had uiteraard ook 3 wedstrijden gewonnen, maar verdiende maar liefst +34. Vanaf deze plaats willen we dit drietal van HARTE feliciteren met de behaalde plaatsen.

Hierna werden er nog 3 PLUGRO-waardebonnen verloor en de gelukkige winnaars waren Wilma Eikenaar, Henk Doremalen en Andre van Vugt. Al met al was het weer een geslaagd boulestoernooi en we kijken al uit naar het eerstvolgend jeu de boulestoernooi en dat is op zondag 8 januari 2017: het Oliebollentoernooi. Dit toernooi staat open voor alle leden van onze vereniging en ook hun partners zijn van harte welkom.
Wilt U eens komen kijken naar ons spel? Loop eens binnen op dinsdagmiddag, woensdagavond, zaterdagmiddag en zondag.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen