Eindelijk weer een zonnige dag voor Plugro Liberty D1

Op papier leek het een niet al te moeilijke dag voor Plugro Liberty D1 te worden maar Zundert had als enige ploeg punten afgesnoept van de koploper, dus van onderschatting mocht geen sprake zijn.

Met het mooie weer na al de hagel en regen van de afgelopen week had Plugro Liberty D1 er zin in en met de steun van de mini’s van de week Lois en Evita uit de M8E3 begonnen ze fel aan de wedstrijd. Dit resulteerde in de 1e minuut van de wedstrijd al in een onderschepping en gaf aanvoerdster Kim Verburgh een mooie pass op Chelsea van Helmond. Die haalde de bal naar haar fameuze backhand en de 1-0 stond al snel op het scorebord.

Zundert gaf gelijk antwoord en kreeg in de 2e minuut al een strafcorner. Deze ging er gelukkig niet in.
Plugro Liberty D1 bleef met de dezelfde felheid hockeyen wat resulteerde in de 2-0 gemaakt door Maud Ligtenberg.

In de 10e minuut kreeg Maud Ligtenberg de bal op haar backhand en schoot deze hard achter de keeper en de 3-0 was een feit.  Het leek dus een gemakkelijke wedstrijd te worden, maar tot de rust hield de keeper van Zundert haar doel schoon.

Na de rust ging Zundert vol in de aanval wat resulteerde in een strafcorner. Deze ging er helaas in en Zundert kwam dus terug op 3-1.

Plugro Liberty D1 was nu wakker geschud en ging vol in de aanval. Na een aanval van Chelsea van Helmond over rechts hield zij het overzicht en bracht Maud Ligtenberg in de gelegenheid om haar derde doelpunt van de dag te maken.

Plugro Liberty D1 bleef aandringen maar de keepster van Zundert keepte goed. De 3 strafcorners konden helaas geen verandering brengen in de stand zodat de einduitslag 4-1 bleef.

De komende 2 weken staan er geen wedstrijden op het programma en Plugro Liberty D1 kan zich dus goed gaan voorbereiden op de laatste 4 wedstrijden van het seizoen.