Gehavend Olympia’60 verliest van Good luck

Olympia’60 miste afgelopen zaterdag vele basisspelers maar kreeg desondanks een legio aan kansen om te scoren. De scherpte lijkt er echter af te zijn nu de titel binnen is waarvan Good Luck dankbaar profiteerde door de gekregen kansen genadeloos af te maken. Door deze uitslag staat Olympia’60 nog steeds 11 punten voor op de nummer 2 en mag Good Luck nog hopen op een plaatsje in de nacompetitie.

De spelers van Olympia’60 wandelden het veld op door een erehaag van de spelers van Good Luck, petje af voor deze sympathieke tegenstander! De kampioen wist dat het een zware opgave zou worden tegen de Veerse opponent mede door de absenties waarmee onze hoofmacht te maken had. Koen van Boxtel, Kjeld Huveneers, Tim Antheunisse, Ercin Unal, Robin Oomens en trainer Arne Koeman waren door uiteenlopende redenen afwezig.

Het doel werd hierdoor verdedigd door Wouter Dirven die na anderhalf uur Olympia 2 genegen was bevonden om er nog een wedstrijd aan te plakken. Als extra backup werd ook nog Koert Severijns bereid gevonden om plaats te nemen op de bank, chapeau!
De honneurs van hoofdtrainer Arne Koeman werden met verve waargenomen door technische commissie man Koen Severijns die ook deze taak zonder probleem goed invulde. Het leek erop dat Good Luck wat inzakte en hoopte op missers van Olympia’60. Dat bleek deze middag een goeie tactiek.

Al na 8 minuten spelen was het Robert Hillebrand die foutief uitverdedigde waardoor een Good Luck aanvaller hard uithaalde maar keeper Wouter Dirven zat vanaf het begin al goed in de wedstrijd en stopte de inzet. Twee minuten later werd Olympia gevaarlijk na een mooie actie van Tim van Wanrooij die na het veroveren van de bal doorstootte naar voren en Elroy Vereggen wist te bereiken, die haalde hard uit maar zag zijn schot net voorlangs gaan. Hieruit volgde een corner van Mike Boudewijns die Nick van Wanrooij bereikte. Van Wanrooij kopte de bal richting doel maar zijn kopbal werd net voor de lijn weggehaald.

Na een klein kwartiertje spelen was er een gemakkelijk balverlies op het middenveld waardoor Good Luck gelijk kon doorstomen naar de goal en de 1-0 liet aantekenen. Hierna suste de eerste helft een beetje in met speldenprikjes heen en weer maar toch kwamen de Verenaren nog op 0-2 net voor de rust. Velen waren van mening dat het een zuivere buitenspelsituatie was maar de vlag bleef naar beneden en het Veerse kamp kon opnieuw juichen.

Na de rust kreeg Olympia’60 al na 2 minuten een vrije trap op een kleine 20 meter van de goal. Nick van Wanrooij eiste de bal op en joeg in één keer zijn 46e van het seizoen achter de Good Luck doelman. 1-2 en nog dik 40 minuten op de klok.
Gedurende de rest van de tweede helft werd pijnlijk duidelijk dat de goaltjesdief van Olympia’60 deze middag niet op scherp stond. Er dienden zich talloze kansen aan waarbij Van Wanrooij enkele keren alleen oog in oog kwam te staan met de keeper. Maar de normaal zo trefzekere spits had niet zijn dag.

Het leek een kopie te worden van de heenwedstrijd waar Olympia ook talloze kansen liet liggen. Robert Hillebrand maakte nog plaats voor Justin Bomisa die een sterke invalbeurt wegzette. Zo ook Bas Leemans die eveneens zijn entree nog maakte. Olympia oogde niet scherp en moest dan ook lijdzaam toezien dat het na de zelf gemiste kansen de deksel op zijn neus kreeg. Good Luck rammelde de 1-3 in het net en won volkomen terecht van een Olympia dat niet thuis gaf. Het werd zeker niet weggegeven. Misschien speelt het veilige gevoel van kampioen zijn toch teveel mee in het achterhoofd.

Doordat Boeimeer en ONI verloren heeft Good Luck ineens nog kans op nacompetitie maar dan moet Boeimeer volgende week wel verliezen bij Oosterhout. Voor Olympia staat volgende week de laatste seizoenswedstrijd op het programma als het Zevenbergse Seolto op bezoek komt. Die wedstrijd zal, doordat Seolto het de laatste tijd onverwacht allemaal verspeelde, “nergens” meer om gaan.
De spelers en begeleiding ontvingen tot slot afgelopen zondag het bericht dat de vader van keeper Robin Oomens zijn strijd uiteindelijk heeft moeten verliezen tegen een vreselijke ziekte. Gecondoleerd Robin en wij wensen jou en natuurlijk de hele familie heel veel sterkte toe in de toekomst.