DVVC loopt zware averij op in titelstrijd

Vorige week nam DVVC de koppositie over van DEVO door zelf te winnen van PCP terwijl DEVO het hoofd moest buigen voor Raamsdonk. Met nog 3 wedstrijden te gaan een mooie uitgangspositie voor DVVC richting het kampioenschap. Hoe anders is de situatie na afloop van de thuiswedstrijd tegen Dussense Boys.

Een eerste helft waarbij de gasten in de beginfase DVVC hun wil oplegde, vervolgens kon DVVC het initiatief overnemen, om daarna door een domme rode kaart voor Jasmin Velagic de wedstrijd volledig uit handen te moeten geven en naar een kansloze nederlaag van 1-6 gespeeld te worden.

Dussense Boys begon ijzersterk aan de wedstrijd en DVVC kon hier in deze fase weinig tegenover stellen. Dat veranderde plotsklaps toen Neset Olmez in buitenspelpositie niet teruggefloten werd en voor de keeper de bal breed legde op de mee opgekomen Jeffrey Weterings. Die had vervolgens geen moeite om de 1-0 aan te laten tekenen. Protesten van de zijde van Dussense Boys werden door scheidsrechter Huisman uit Helmond  terzijde geschoven.

Plots ging het lopen bij DVVC en enkele minuten na de openingstreffer ging Remco Kroese richting het vijandelijke doel. Op het laatste moment werd zijn inzet geblokkeerd. Nog in dezelfde minuut wist ook Neset Olmez zich in kansrijke positie te manoeuvreren. Wellicht had hij ook deze keer beter kunnen terugleggen op Jasmin Velagic. Hij probeerde het zelf doch zijn schot werd gepareerd door de keeper. De meeste kansen waren nu voor DVVC maar ook de bezoekers bleven gevaarlijk in hun aanvallen. Doelman Jan-Willem Siemons stond echter paraat.

Twee door Jasmin Velagic genomen vrije trappen zorgden wel voor het nodige gevaar maar niet de gewenste uitbreiding van de voorsprong. Uit de tweede vrije trap kopte Fatih Kaya in kansrijke positie naast. Dussense Boys verplaatste het spel daarna meer richting de voorhoede en na ongelukkig balverlies op het middenveld lobte Andre Segeren de bal over de uitkomende Jan-Willem Siemons heen in het doel: 1-1. Slechts 2 minuten hierna was een ongelukkige handsbal in het strafschopgebied van DVVC voor de scheidsrechter aanleiding om te fluiten voor een strafschop. Bob Leemans scoorde beheerst de 1-2 voor Dussense Boys.

dvvc02052Na een eerder incidentje tussen de doelman van Dussense Boys en Fatih Kaya werd de sfeer wat minder vriendelijk in het veld, mede door enkele beslissingen van de warrig leidende scheidsrechter. Kort voor het rustsignaal zag scheidsrechter Huisman zich genoodzaakt Jasmin Velagic van DVVC met rood naar de kant te sturen vanwege opmerkingen op de leiding.

Met 10 man begon DVVC de tweede helft in de hoop de stand een beter aanzien te geven. Die hoop bleek al snel ijdel toen Dussense Boys al in de 48e minuut zich comfortabel naar een 1-3 voorsprong schoot via Wouter Wolthuis. Coach Johan Dijkstra probeerde het tij nog te keren door Timo v.d. Veeken, Kevin Zijlmans en Koen Swanen in te brengen voor achtereenvolgens Neset Olmez Stefan van Dongen en Fatih Kaya.

DVVC moest risico’s gaan nemen, deed dat ook, maar kwam van een koude kermis thuis. Via een aantal goed uitgevoerde counters profiteerden de Boys van de vrijheid die DVVC noodgedwongen moest weggeven. Dussense Boys verhoogde de stand uiteindelijk naar 1-6 via Andre Segeren, Bob Leemans en Wouter Wolthuis.
DVVC bleef wel proberen, kwam ook een aantal keren vervaarlijk opzetten maar tot echt uitgespeelde kansen kwam men niet meer.
Door de winst van DEVO op OVV neemt de ploeg uit Bosschenhoofd de leiding weer over van DVVC. Met nog 2 wedstrijden te gaan heeft DVVC de zaak niet meer in eigen hand richting het kampioenschap. Beslist is er echter nog niets.

Komende zondag 8 mei de laatste thuiswedstrijd van deze competitie tegen het bezoekende OVV’67 uit Oosteind. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark Dongekant en vangt aan om 14.30 uur. Tevens is er de afsluiting van het seizoen voor de lagere teams met een disco.