Olympia’60 pakt 2e periodetitel zonder puntverlies

Olympia’60 won zijn laatste 10 wedstrijden waarvan er 9 meetelden voor de 2e periode. Alleen Good Luck kon aanhaken door ook 9 wedstrijden op rij te winnen maar boog uiteindelijk door een enorm doelpuntenverschil. De periodetitel werd zaterdag binnen geharkt tegen Beek Vooruit dat met 3-0 werd verslagen. Dat gebeurde overigens in een slechte wedstrijd waarin Olympia’60 de gehele wedstrijd meer tegen zichzelf stond te voetballen dat tegen de tegenstander.

Olympia startte in dezelfde opstelling als vorige week tegen ONI met als enige verschil dat Justin Bomisa op het middenveld de plaats innam van de afwezige Pepijn Laurijsen. Bij afwezigheid van Olympia’s aanvoerder werd laatste man Maarten van de Broek gebombardeerd tot leider. Beek Vooruit kampte met een tekort aan spelers en had zijn elftal aangevuld met een 4-tal A jeugd spelers waardoor Beek Vooruit niet zoals altijd alleen maar inzakte maar ook met vlagen de aanval zocht.

Voor Olympia zou de wedstrijd moeizaam verlopen maar uiteindelijk draait het op het einde alleen maar om de winst en ook zulke wedstrijden moeten worden gewonnen wil je op het eind van de streep de schaal omhoog willen houden. Scheidsrechter Heemskerk floot voor de aftrap en Olympia zocht zoals altijd meteen de aanval. Na 5 minuten spelen knalde Kjeld Huveneers als eerste wapenfeit hard op de goal van Beek Vooruit maar keeper Sander van der Heijden wist zijn inzet te stoppen. 10 minuten later was het opnieuw Kjeld Huveneers die uithaalde en opnieuw haalde van der Heijden de bal van de doellijn met enige moeite.

Na nog een afstandsschot was het in de 33e minuut dan toch eindelijk raak voor Huveneers, hij draaide slim weg van zijn tegenstander en plaatste de bal in de korte hoek waardoor eindelijk de 1-0 op de borden verscheen. Olympia bleef problemen ondervinden en speelde lange na niet zijn eigen spel. Met een schamele 1-0 floot scheidsrechter Heemskerk voor de thee.
De tweede helft was nog niet koud begonnen of Beek Vooruit claimde een goal, de bal zou minstens 30 cm over de doellijn zijn geweest maar leidsman van Heemskerk was zo slecht ter been dat hij zo’n beetje heel de wedstrijd rond de middencirkel bleef hangen en het dus van daaraf niet kon waarnemen en gewoon liet doorvoetballen. Alle respect voor de scheidsrechters die er iedere zaterdag maar weer staan maar soms moet je als KNVB wel grenzen trekken.

De gemoederen raakten ietwat verhit en de grensrechter van Olympia Wil van Wanrooij moest het ontgelden en werd als boosdoener weggezet. Nu is de hoofdmacht van Beek Vooruit ook niet vies van provoceren dus zag nu eens de deksel op zijn eigen neus vallen. In de 50e minuut werd een ietwat te slap schot van Nick van Wanrooij gekeerd door de sterke van der Heijden en Olympia leek af te stevenen op een zware tweede helft. Nog geen 5 minuten later schoot van Wanrooij de bal net over het doel na aangeven van Bas van der Kemp.

Van der Kemp mocht na dit laatste wapenfeit gaan douchen en Mike Boudewijns keerde na een half jaar blessureleed weer binnen de lijnen. Boudewijns liet meteen zien waarom hij zo gemist is door de rood witten en viel goed in! In de 68e minuut snelde Nick van Wanrooij af op de laatste verdediger en had af moeten geven op de meegelopen Raymon Damen maar dat werd niet opgemerkt door de Olympia spits. 10 minuten later maakte van Wanrooij dit ruimschoots goed en speelde nu wel Raymon Damen aan die beheerst de 2-0 aantekende. Kjeld Huveneers en Elroy Vereggen werden naar de kant gehaald en werden vervangen door Bas Leemans en Geert van de Ven.

Langs de kant was inmiddels bekend dat het op half 3 begonnen Good Luck had gewonnen van ONI dus Olympia moest winnen om de tweede periode veilig te stellen. Dat gebeurde dan ook definitief in de 83e minuut waar Nick van Wanrooij wegdraaide bij zijn bewaker en met een hard diagonaal schot al zijn frustratie van de slechte wedstrijd eruit knalde. Met een 3-0 overwinning werd dus het toetje veiliggesteld maar als alles volgens plan verloopt heeft Olympia de nacompetitie niet nodig omdat het gat naar de nummer 2 Boeimeer inmiddels 12 punten bedraagt met nog 8 wedstrijden te gaan.

Maar niets is zeker in het voetbal dus het zal volgende week in Oosterhout tegen SCO/TOFS veel beter moeten. Als er een man of the match aan te wijzen viel dan was het zeker verdediger Ruud van Beek die een puike pot speelde voor de tweede week op rij. Olympia moet de slechtste wedstrijd van het seizoen snel vergeten en door de week weer keihard trainen om er zaterdag weer te staan maar trainer Koeman en alles wat Olympia ademt heeft hier alle vertrouwen in.