Gillende (keuken)meiden en jongens met veel bravoure tijdens 1e editie van de DVVC Spooktocht

Foto: Carlinde Photos & More

Vanaf 17.30uur stroomt de kantine van DVVC zat. 27febr weer vol met jeugdspelers van D-C & B-teams. Na een succesvolle wedstrijddag blaken ze nog van de nodige energie om tijdens de eerste editie van de DVVC Spooktocht met aansluitende Disco wederom te gaan knallen. Als uitgehongerde wolven doen zij zichzelf te goed aan de gratis geserveerde frietjes, frikandellen en de geschonken verfrissing.

De dapperste eerst:
Vanaf 19.00uur vertrekken groepjes van 4, DVVC-spelers én gezellig aangeschoven vrienden en vriendinnen, met een begeleider naar het Trimbos waar een heel legertje vrijwilligers een lange, leuke, vol verrassingen en afwisselende spooktocht hebben uitgezet.

Na ruim 45min. komen de eerste dappere, tevens de jongste spelers (D-team leden) pas weer terug. Ze hebben de tocht goed doorstaan en lijken niet aangedaan door hun avontuur. Ze vermelden met veel bravoure dat: “Het echt niet zo eng was”.
De steeds terugkerende en de volgende groep meenemende begeleiders vertellen echter heel andere verhalen. Van keihard gillende meiden, super op hun hoede zijnde jongens, luid brallende/ zingende groepjes die op deze manier hun schroom voor het onbekende willen bedekken, van ‘stoere’ zelfverzekerde meiden die zich angstvallig achter hun begeleider scharen en weigeren zelf het voortouw te nemen, tot welhaast op snelheidsrecord het parcours afleggende mannen.
De ruim 60 deelnemers vertellen elkaar daarna trots, giechelend of laconiek, stoer en onbevreesd dat ze e.e.a. wel hadden verwacht, verschillende vrijwilligers heus wel hadden herkend, dat de takken vooral héél vervelend waren enz.enz.

Disco!
Wat in elk geval heel duidelijk is: Ze hebben het enorm naar hun zin en het is nu al een geslaagde avond.
Natuurlijk maakt de buitenlucht hongerig en de chips-, kaas- en worst- en warme hapjesschalen vinden gretig aftrek. Op deze speciale avond hebben de drankjes aangepaste feestelijke prijzen. Voor €1,- per drankje kunnen de kids hun dorst lessen met cola, sprite, fanta, spa of ijsthee.

Klanken van Disco De Donkere Wolk schallen door de kantine, er is volop ruimte voor de jeugd om ‘danspasjes’ ten toon te stellen. Op een enkeling na, meestal zittend op een kruk of bankleuning wat heen en weer swingend is er van dansmoves echter geen sprake. Duimen en vingers vliegen echter wel over (I)phone schermen heen en weer. Selfies worden veelvuldig gemaakt. Er wordt volop gelachen. Af en toe buiten een luchtje geschept of een balletje getrapt. Kortom: Een ding is duidelijk; De DVVC-jeugd heeft het vanavond reuze naar zijn zin. Een topper!

Nieuw gevormde (activiteiten)commissie
De deelnemers, die vele spooktochtvrijwilligers denken te hebben herkend, spreken geanimeerd en vol lof over de tocht en de inzet van de trainers en coaches van de verschillende teams, over de spelers van de seniorenteams en al die andere vrijwilligers die door de nieuw gevormde (activiteiten)commissie warm zijn gemaakt deel te nemen aan deze (eerste editie van de) Spooktocht- en Disco-avond.

Initiatiefnemer, organisator en stuwende kracht Tom Schoormans kan bij deze jeugd niet meer stuk en er wordt al volop gespeculeerd over een vervolg. Over meer, over vaker, over ´eindelijk iets nieuws, iets leuks´, over iets speciaals voor ‘onze’ leeftijd.

Samen met de andere commissieleden: Bas Siemons, Petra Kimenai, aangevuld met Goof Bijnen (Disco De Donkere Wolk) en de allang niet meer alleen als secretaris van de club operende Joeri de Jong is hij, zijn zij de helden van de DVVC junioren-jeugd geworden.

Dank jullie wel KANJERS het was een TOP avond. Volgende maand weer?

Tekst: Carla vd Linden – Foto: Carlinde Photo’s&More

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen