VV Dongen op de handrem

Foto:

Dat de kaarten vooraf op tafel lagen was niet te zien aan het spel van VV Dongen. Koploper Gemert had de avond van tevoren verloren van OSS 20, waardoor VV Dongen de koppositie bij winst zou overnemen. Het lukte de dorpsgenoten niet, omdat de normale “Swung” niet gevonden werd. VV Dongen oogde niet als een kampioenskandidaat en liet DOSKO met een punt weglopen van Sportpark de Biezen.

Na de 0-0 tegen het verdedigende DOSKO waren de meningen alom hetzelfde. “Slechte wedstrijd ! Ik slap niet dat ze kans weer hebben laten liggen!” Liefst 800 supporters waren erop uitgetrokken om VV Dongen naar de bovenste plaats te begeleiden. Helaas voor hen werd het een diepe teleurstelling, want VV Dongen oogde niet als het VV Dongen dat men normaal gesproken op Sportpark de Biezen gewend is.

“Als je een kans maakt op de titel met VV Dongen in een competitie waarin je vooraf weet dat je niet tot de kandidaten behoort en je krijgt die kans dan moet je het gras opeten. Mijn team heeft dat vandaag niet laten zien. Normaal geven we hier gas en zetten het pedaal op 120 maar vandaag begonnen we op 90 en dan zijn we niet tot meer in staat wat we hebben laten zien. En dat was helaas te weinig.” Ron Timmers was helder in zijn betoog en stelde ook de interesse van profclubs voor sommige jongens aan de orde. “ Als voetballer wil je zover mogelijk doorgroeien en als er zich een kans voordoet om een stap te maken dan moet je daar zeker voor gaan. Alleen in mijn tijd werd er gescout en werd je beoordeeld om vervolgens een contract aangeboden te krijgen. Nu is dat blijkbaar anders, want een talent moet eerst een aantal weken proefdraaien alvorens hij überhaupt weet of er werkelijk interesse is. Ik verwijt het de jongens niet maar ik verwijt het wel de clubs die deze jongens in een cruciale fase van het seizoen een extra belasting geven.”

dongen1342

Timmers geeft aan dat hij elk talent de kans geeft om zijn mogelijkheden te onderzoeken, maar vindt het discutabel of profclubs zich op deze wijze mogen en kunnen manifesteren. “De jongens worden afgeleid en ondanks het feit dat ze voor hun cluppie willen gaan zit er toch een andere focus op.”

Voor de buitenstaander was de wedstrijd tegen DOSKO een regelrechte “Draak”. Degenen die vol verwachting naar het Sportpark waren gekomen konden niet begrijpen dat VV Dongen op een tweede plaats stond. Afwachtend, niet besluitvaardig en het gemis aan de werkelijke wil om te winnen brak VV Dongen uiteindelijk op. Het team bewoog statisch en het voetbal was meer op reactie gericht dan dat er gezocht werd naar verrassende openingen. Slechts in de eerste 8 minuten liet VV Dongen even zien waartoe het in staat is als een tegenstander niet wil voetballen. VV Dongen kreeg over de hele wedstrijd 13 corners, maar wist daaruit geen echt gevaar te stichten. Een kansje voor de vermoeid ogende Sander de Bont en Revy Rosalia waren de enige momenten die in de eerste heft te noteren viel.

dongen1343

DOSO wachtte geduldig af en werd pas gevaarlijk wanneer er bij VV Dongen een fout werd gemaakt in de opbouw. Spits Melvin Bedaf kwam een aantal keren goed door, maar VV Dongen-doelman Jamil Kools kwam niet in de problemen. De saaiheid van de wedstrijd sloeg over op de spelers. Daar waar normaliter de tegenstander wordt opgegeten moest VV Dongen oppassen dat het zelf niet een prooi werd. De linies lagen ver uit elkaar en het baltempo was te laag.

”Ik kan van tevoren niet zeggen dat je in vorm moet zijn. Zolang je de opgelegde taken uitvoert ben ik tevreden. Natuurlijk in de hoop dat sommige jongens boven zichzelf uitstijgen. Gebeurd dat niet dan zal het ook niet loskomen en wordt het voor de tegenstander makkelijker.” Timmers weet dat zijn team niet halfbakken een wedstrijd in kan gaan en dat VV Dongen het vooral moet hebben van het collectief. Waarschijnlijk ontbrak dat aan het spel van VV Dongen. Revy Rosalia zocht in de eerste helft vaak de oplossing in de lange bal en collega Mitchel van der Stappen deed hetzelfde. “DOSKO wilde druk zetten op onze backs en wachtten op de inspeelbal. Vandaar de keuze voor de lange openingen in de hoop dat de tweede bal voor ons zou zijn”

dongen1344

Ook daar stokte het aan binnen de VV Dongen gelederen. Er werden te weinig duels gewonnen en de fysieke kracht van DOSKO was op sommige momenten teveel voor de VV Dongen spelers. Aan beide kanten werd er gewisseld. Bij VV Dongen vooral aanvallend en bij DOSKO verdedigend. Uiteindelijk werd het publiek de grote verliezer, want na 93 minuten was er maar weinig gebeurd en eigenlijk ook weer heel veel. De schade was beperkt, want VV Dongen liep een punt in op Gemert. TEC was de grote winnaar van het weekend. Zij wonnen van Schijndel en mengen zich nu nadrukkelijk in de titelstrijd. De eerste 6 ploegen staan op slechts 4 punten van elkaar. VV Dongen blijft vooralsnog 2e, maar voelt de hete adem van TEC in de nek.
Aanstaande zondag 19 april speelt VV Dongen uit tegen het laatst geplaatste AWC.

Tekst : Frank van Heteren

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen